無笑容俾神秘顧客扣左30分

197 回覆
2096 Like 11 Dislike
保安驚閪咩, 度度都請人, 同佢講唔撈啦
人地有話要請有能力嘅人做保安咩?
人地就係想請個有笑容嘅人做保安
人地開嘅條件高.所以人高都比一般保安高有咩問題?
你自己做唔黎又要做.人工識得拎
比人捉到又係到嘈

咁唔通我用幾萬蚊請個MASTER幫個小學生補習
做撚左之後發覺原黎你冇MASTER
你就屌鳩我 小學生洗鬼識MATER野先教得咩?
錢係我出. 重點係又唔係識你做.
開工前講好晒.比人捉到係到嘈?

我例子係用黎講人地出高D人工就想有高D要求.
而入職前你已經知道
你都仲要做.
你竟然去講現實分活情況去唔去CHECK呢D問題
我講嘅係兩件事個邏輯. 你反駁係件事嘅真實性
你不如話現實唔會有人請master教小學雞
真係唔知邊個為拗而拗
依家人地咪黎查你囉傻仔
我之前扮神秘顧客
要測試個員工對公司產品嘅認知
之後個員工9up d人打發我走

最後我同佢講 下次唔好9up啦 好彩係我 如果唔係9人保到你
圖都冇張都咁多正評,垃圾連登仔
我之前扮神秘顧客
要測試個員工對公司產品嘅認知
之後個員工9up d人打發我走

最後我同佢講 下次唔好9up啦 好彩係我 如果唔係冇保到你
你依家論點係神秘顧客睇佢老豆唔順眼而屈佢
但樓主一直都係話因為冇笑容比人投訴
佢有講係比人屈? 討論一個問題前了解一下重點

笑容同做唔做得野冇關係?
公屋保安咁Hea又係保安
高級商場又係保安
人工都唔同 人地比多啲錢你就係要你賣笑
你又要唔笑 又要想拎人地份糧?
我個論點係笑唔笑同佢工作能力有咩關係?
戇鳩鳩咁仲撐 用下你個閪腦諗野啦
比多D錢就係要你賣笑?你坐撚住個腦呀?
憑乜野人打份工你打份工 唔笑就等於一切?
根本就係雞蛋裡挑骨頭 即係好似你依種弱智仔咁
而抹殺左人地其他方面既努力
你依家係假設緊人地笑...其他能力就比較低
人地唔笑...其他能力就會比較高
真係唔知邊個弱智仔

服務業兩個人能力一樣.
一個有笑容一個冇
咁已經係人地能力比你高啦
有得揀我揀個冇笑容?
而且公司要有笑容你第一日先知?
糧又識得收.但人地要求嘅野又比唔到人
高人拎高D人工做高級商埸
弱智仔真係弱智仔
幾時講過有笑容等於無能力 無笑容等於有能力?
偷換概念咁低質既野做埋喇?
依家係講緊點解有無笑容就判佢老豆係唔係死刑

就係咁起底就發覺你條死傻閪成日開埋D長篇大論既唯我獨醒POST
出多d街啦柒頭 紙上談兵你就叻 剩係識上網撩人嘈交

其實單睇你講野已經知你係咩人
又冇論點又已為係到屌鳩人人地就會好嬲果D小學雞
回左我咁多個POST都完全反駁唔到我嘅邏輯
又起下底.又係到意圖用D粗口諗住可以激嬲人
保安都叫服務業?
狗倉啲盤?
日日對住閪客好難笑
神秘顧客應該係咁多工種之中最onlun799嘅工

公司自己請嘅sales又信唔過,請啲人返嚟攪屎棍,雞蛋裡挑骨頭

sales真係跟緊客,啲撚屌又走埋嚟阻住地球轉

自己請嘅人都信唔過自己落舖做埋囉,垃圾公司狗也不屌
其實係想炒個神秘顧客
等新年咪笑住幫你開門
份工負責搞尻人,你話呢?
做得差佬預左比賊射死?
邏輯錯晒
比賊射死係威險唔係入職果時寫明嘅份內工作
無錯,跟本試人同比人試果個都係收人工,成件罪魁禍首跟本係請人返來試自己員工果間公司Marketing (神秘顧客同保安員既老細,跟本同一人黎)

有時比分位好嚴,無笑無遞手都要扣分,好撚仆街。

利申:我2年前工作上接觸過L商場神秘人,見過佢地份評分表,好撚苛刻,要去厠所搵個清潔阿姐,問佢2個問題評分,評下佢有無笑容同睇佢識唔識答,仆街份評分表扣分位多撚過加分位,擺明係L商場d高層定出黎方便比機會同藉口扣員工薪金同賞金用。除左商場,其他行業都係,話就話係保持下佢地工作水平,但其實好多時用黎扣分。
又係果句,呢d工要求高d,好自然人工高d先有人做,如果人工同工作環境其他公司差唔多,真係唔好响有神秘顧客既公司打工啦,就算做得好,都好有壓力架
前公司見過神秘人亂寫人report
返工hea到出汁既人100分
返工勤力 盡力既FAIL
同埋賣效率比賣customer service 好
你效率差 幾好既customer service 都冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞