無笑容俾神秘顧客扣左30分

197 回覆
2096 Like 11 Dislike
邊個神秘顧客咁唔識做
扣咁多分好麻煩report要寫多啲字
D神秘顧客會特登問埋Don9 問題引你發火

香港做前線服務業真係慘
你問咩野先 有時見人問d on9野 真係抵比人寸
或者人地同一條問題一日已經答左幾百次
唔好話咩人工包埋之類 要你同一問題一日答幾百次 唔耐煩都好正常
Harbour shity 要廁所叔叔都要講你好! 多謝曬!拜拜!

每次去廁所都好尷尬
但名店sales本身已經無低賤工作...點解仲會睇唔起人
臭閪工有錢請顧問工司
無錢加人工
我都係,好唔好意思
大家一齊做神秘顧客
你估新年咩 有笑容都五會比客讚咖啦
你on9? 家陣做神秘顧客犯法?同殺手比?
做唔到邊一點咪照寫 有唔岩? 你最多咪話間公司要求笑容呢一個規矩on9
但係公司要求你做既野 你做唔到/唔滿意咪辭職 搵另一間 咁簡單
唔知以為前線sales
係咪海港城保安?
好多年前做過一次
垃鳩圾
係咁改份野
In果陣又扮撚晒野
我唔明點解保安都算係服務業、要面對客人、咁點解可以覺得可以冇笑容?
個重點係咩情況下冇笑容先
如果有途人問保安問題、問路又好問咩又好、保安微笑答係基本禮貌吧?你西面叫人去問reception我係客都會投訴你

咁當然如果好地地企係到巡邏、同人無任何interaction唔笑我都覺ok
但其實有人行過 有眼神接觸 基本微笑點頭都好正常姐

唔知樓主老豆咩情況下冇笑客 如果係答人問題冇笑容 抵炒囉
保安唔同保鏢喎
保安有笑容點都好過冇啦下化
聽人講佢地計埋佣金可以30K 40k一個月 唔知真假
香港真係好撚病態
叫你阿爸炒佢牌,扣返佢50分
我有比神秘顧客問過野
因為知佢係神秘顧客所以笑晒口咁過去
答完一輪之後我主管就話比佢應對
之後出黎份成績表完全無寫過我
到數咪有囉 叫果個人講埋唔到數有幾多丫
神秘顧客正屎fut鬼
香港個幾間都係含家橙, 咩質保局個D, 渣旗老頂都係個D高學歷咩MBA衣冠禽獸, 整D19 standard出來玩9 D打工仔, 佢地就爽啦當打機又有$收又比人拜, 班含家橙神棍公司係學店, 專cap大機構staff training條水, 你D大機構報多D佢既課程比員工讀咪爆分年年中豬肉大獎, 人事部唔識做報少左, 比少左$咪比低分玩9你, 根本你地D人事部濕9 同佢個幾間神秘顧客班濕9 識得打哂瓏通, 利益輸送, 同D娛樂圈豬肉獎大賽根本一9樣, 同埋請神秘顧客車手位都係班濕9 D frd疊frd 親友疊親友 互相介紹, D 卜佳車手中波中馬心情好就寫好你, M到輸波輸馬就整9你, 個年低分既, 你地公司人事部班含家橙, 同D卜佳腦細咪借題發揮咩內部調整(炒人cut cost), 個年高分你地公司人事部班含家橙, 同D卜佳腦細咪認屎認屁領功巴7閉閉, 神秘顧客D高學歷咩MBA衣冠禽獸又可以扮頒獎大師認屎認屁上你地卜佳公司D咩9年刊, 接受咩9傳媒訪問威威, 連你條女個波大左都係佢功勞
食屎啦神秘顧客全部死全家!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
on9 做保安咋 唔係cs 賣咩笑?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞