【工程JJ】Housing BS CTA

293 回覆
3 Like 3 Dislike
其實我都見到好多人咁講,退休潮果啲位已經比人fill晒。宜加行ws條路係咪好不智?講緊只係做cta,唔係真係考到入去做ws...
加上其實各大部門嘅ws2其實係fresh grad都請?做cta會唔會好蠢 識個同學HD fresh grad都入到
其實bw同bss有咩分別? bw係bss入面其中一範? 你入返u做research嘅意思唔係做果啲大學staff/lab果啲?
你指嘅acow/ cow 係咪等於bs嘅absi/bsi,助理督察/督察位? 宜加個情況真係咁差,坐ws1坐十幾年? 聽人講以往正常ws2>ws1就3~4年,再上ai就用多3~4年咁 不過我諗ai應該唔定?佢一開位你就可以考啦 當然得唔得係另一回事...
我講緊既係政府, 萬年WS1, 冇人退冇人死 就唔會有位上 而家新一輪既幫辦而家埋哂班 仲邊會有你地份
之前做左陣就考到perm ws2位
師兄做緊宜家HA WS2? 好做嗎
我情願直接上WS2 , mains 真係唔係個個得 起碼我聽我師兄講 我真係唔掂 我一定要柒D公屋閪
之前讀EE一畢業即入ha cta
有野可以問
Ai主要睇面試/學歷
收到offer?
巴打面試答齊?會問咩多
又fake 我真係驚miss咗
可以咁講,宜加等簽約。
如果真嘅,你點? 自貼好無? 你兩個星期先有就代表個個要等兩個星期先有?
btw,可唔可以答我一個開post問返大陸邊到叫雞好嘅又係咩人
晏就差唔多兩點收到電話,信不信由你。
升降機,消防
咁巴打你宜加點,入返政府做ws啦?
邊有咁快呀。 secondment要上名 當年我in完。 到打黎通知你 要一個月 過完第一關。先填HA既form.
已經係1仔
BTW唔想做AI,好撚多野搞
你都係bs? 做左幾耐先上到1仔 但係上到嘅話ai人工多好多喎 巴打介唔介意留tg傾?
2年幾已經升左,已經係表現一般個班來
升左工作量有無多到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞