【工程JJ】Housing BS CTA

293 回覆
3 Like 3 Dislike
building works wow , 得civil渣. housing ws唔會兼顧到。 真係幾忙下。 點解會後悔 學歷其實係增值。
Pyrofxx ?
努力啦 雖然已經過左最佳timing
Cta呢啲純係為ws鋪路 佢都預左你係白紙
放心
我話睇唔清前景既原來就係咁。 冇機會上acow了,可能未來十幾年都係坐住ws1. 趁而家多啲選擇。
bw 唔係mains !? 有formwrok,precast!?
我理解係似asd D minor works order 多。有錯請指教
bw , building works 做new works

mains 同 building works 差好遠wow老友
退休潮留落既位比呢五六年入去既精英同入面啲萬年ws ai食哂咁制
我同盤師兄 26 27歲 上年升acow。 識人好過識字
因為我見job duties 寫 inspection ,defect,repair 果D
可能係坐新樓, 新樓埋尾要執defect
公道啲講 a牛都要孭飛 應該唔係純靠人事既
緊係啦 但係差唔多performance既人 多到由HOUSING 總部 排到去地鐵站啦 HA 1仔多過2仔
唔係話冇料, 升得都有返咁上下
HD/ASSO fg 去考會唔會比人問到口啞啞?
其實cta係咪會經常keep住請人?
有無人知site cta通常問乜
其實都係問收貨concept
你白紙就預左會啞 睇你係咪smart底
Cta係keep住請 因為係合約制既
我見果時個呀sir同我講會keep住請
阿sir叫我多d留意再申請
喺,佢都係咁同我講
果次就收左皮,x利site office?
有無巴打/(絲打)? 上個禮拜in完收到offer啦? 啱啱收到電話
都會問返你讀過嘅嘢,溫下書就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞