【工程JJ】Housing BS CTA

293 回覆
3 Like 3 Dislike
2月尾3月頭,好似佢一出post果日定隔左日apply,你呢?
Cta 幾錢人工
我二月尾呀 你見左?
你係報office 定site?
Bs野 2017FG
巴打收貨呢啲冇現場經驗好難識,應該點學好
Cta bs好工黎,如果你唔係考牌做目標
我唔係做水同消防 有冇方法學得識
垃圾CTA
乜都唔識係到扮正職串柒柒,on99問個lamp test 有咩用

利申:曾經有BS TO CTA offer但無要
要識乜先入到
下,正正常常都入到喎。
如果立志做廢青係唔錯既選擇。想做AI 另計
site
師兄你果時CTA IN完幾耐之後先有消息?
想做AI
AI 唔係話考就考,要儲經驗,要識人...平均三十幾歲先考到
大概要幾多年經驗?早兩年識個ai,係出面做左3~4年sub仔AE去考ai都考到(mechanical)
早啲入政府做ws,會唔會有幫助,可以快啲考到ai? 我真係想第日考到ai,甚至更高
做過cta bw.。開心過做graduate engineer. 不過我望唔通前境 quit 左。 入返u做research
巴打主要做咩多,有事冇野學?workload 重?
巴打邊範?我都讀緊pt degree...諗緊會唔會兼顧唔到。 咁你有無後悔揀宜加條路做research?
一個人睇哂成棟樓, manhole,underground pipe,inspection of reinforcement &formwork ,precast facade,鐵模,transfer plate,因為個盤細,基本上我全部都睇過哂。 acow 一星期落一次黎左右
多野學。如果你唔怕醜,咩都問acow或者cow。 我有矇糊都一定會問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞