點解香港人番工成日自願Ot

268 回覆
995 Like 5 Dislike
其實唔係條友廢先要OT咩 能幹先可以準時走
如果你老細唔做得野,做得慢你準時走佢遲走,你估你有無運行
有得準時收工我郁想
但個客唔俾你走都無計
利申工種問題
成個部門D同事都係老屎忽,有D仲同管理層有關係,佢哋就係工作效率低日日OT,想叫老闆卸D job我跟,我已諗定點reject 老闆要求,大不了炒左我仲有一月人工收,請人啦仆街!
(利申部門一個月內走左兩件,其中一件係掃把)
一日坐到黑,巴打個屎忽大過珍尼花未?
屌你老母坐撚住個腦?
有位坐係指架車好撚鬆動
逼車逼壞個腦?
笑到
巴打係返工返到精神病?鬱躁症?講兩句躁到咁
我公司都係有人因為等村巴所以會自願ot 做多一個 話唔洗係排隊坐半個鐘食風
控制下情緒啦好心 咁低EQ點做大事呀大佬
珍尼花
嗚嗚嗚
過隔離會計post 問 big4
六點收工,執緊野
做過一間物流倉文員
屌你老味D人番工時間係度尻HEA,
搏OT做野

我日日做哂野準時6點鐘走,之後有個同事有日SKYPE我問做咩日日都咁趕住走

跟住好似做左一個月都冇比人炒左
屌下你個老母就叫控制唔到情緒
見你躁到好似想揾我嚟揼咁 心諗:打工啫,為乜搞到咁躁
好多巴打同埋啲教人做事有效率嘅書都會話有能力嘅人可以準時走,只有效率低嘅人先要OT。
我好想問呢班人係做咩工種做咩職位,現實世界你有能力你老細就會俾多啲嘢你做,根本唔會有做得曬呢個可能。
一向都準時走
多先要準時走,咁老細自然會拎返d野來做
第一年做野d老屎忽個個磨到七八點先走
尤其d失婚女人 人生得番工作咁
我就日日準時五半走
儲左兩年經驗跳槽升M
人工仲高過班老屎忽
我試過返間公司 officially 5點收工 5點半已經冇晒人 全公司都係後生仔廿幾三十幾歲 個個日日都準時收工 除非真係要趕deadline開OT 不過有policy OT過12點 第二日補假
因為俾個錯覺老婆知
等佢以為每日實際放7 8點
咁有時6點準時走去食女爆房
爆到8點先開始返屋企都唔會懷疑
你估好想日日鳩坐咩
但機會係俾有準備嘅人
平常嘅辛苦 就係為咗一次嘅快樂
就係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞