讀緊報咗演藝嘅你入一入嚟[2] - 人人有Offer

1001 回覆
17 Like 7 Dislike
其他佢orientation week 有邊日一定要去
睇返你自己咩科
重有8日 我呢D waiting list人士就收得皮la
我淨係諗住去ceremony
+1 ,真心想知
俾啲信心!!!等咗咁耐
其實我都好緊張,淨返一個禮拜開學都未知有無書讀
喂啊 你班人moon post 嘅
我收下皮先
Oweek 啲活動好似好悶
Oweek 黎個ceremony 嗰日就夠喇 見下老師同埋聽下每個department 咁
到時有問題都知搵邊d人負責
好啊 師兄咩科啊
好啦 潛完水啦 開始放啲有用資料
比下一屆想報嘅同學

———————分隔線———————

【9月15日課程資訊日 ,約定你!】
你有否想過成為表演藝術界的一分子?9月15日(星期六)將會是一個十分重要的日子!香港演藝學院於當日上午10時至下午4時在灣仔本部校園舉行課程資訊日,歡迎親臨參與轄下戲曲、舞蹈、戲劇、電影電視、音樂和舞台及製作藝術學院的各種活動!
👩‍🏫 入學講座
🎬 課程查詢
🎶 校友分享
💃 學生演出

演藝學院是政府資助的表演藝術專上學院,2019/20年度的學士學位及大專課程將於9月10日至10月29日接受報名,詳情即將於www.hkapa.edu公佈。

2019/20年度報名時間:

9月10 - 開始接受學士學位及大專課程的報名
9月15 - Info Day
10月29 - 結束報名階段

建議下年有興趣報名的同學 記住去info day
問多啲有關方面嘅嘢 順便預備portfolio
Waiting list人士表示。

9月10日準備再報一次
仲有6日 俾啲掙扎
究竟點解waiting list要等到31號 如果真係31號先有offer,ocamp都冇得去玩 咁好咩
因為成日都有人到最後一刻先棄offer去八大讀書
每年都有咁既例子
希望在明天啊
利申FTV 就grad
如果31號先入到Apa , 咁真係變左電影情節

之後小弟一定發奮圖強,努力成為出名既音樂家,然後要後世既人將呢段故事寫入個人傳記電影入面
到底有幾多人waiting list緊
到底演藝有冇理過我地呢啲等足10個月都唔知有冇得讀嘅人嘅感受
咁多位巴絲 想問下APA音樂學位係咪一定要識鋼琴先入得?樂理五級係咪基本?

利申:19dse雞
起碼呢到有個
冇記錯嘅話你都係FTV?其實係咪得FTV咁遲先俾offer waiting list?
唔係 我Tea都waiting list緊
得閒無聊上下水
O Week我好記得我係成個星期都無去齋去開學禮,但係無咩問題的,都係講下D注意事項,ASO玩下遊戲注意精神健康咁
dance skl個邊話老師會同佢地講唔好食咁多canteen,話好唔健康,結果大家除左canteen都無時間食其他野
Waiting list嘗試等到最後一刻啦…今年開學9月3…都有時間做準備既
如果真係因為太遲有offer而撞左開學時期有野做,係可以同學校講,抵銷返D缺席,記得reg科就得

今年yr1要強制一口氣讀曬10 cred AE咁款,好on9
APA想升正規大學,然後搞到D制度呢…只能說hihi
如果你考鋼琴就當然要識鋼琴啦 其他樂器/作曲就無嚴格要求,睇你performance/作品多,但識多樣嘢無壞
除非你係神人,否則樂理點都係基本,你入到黎睇譜視唱呢D全部都要train得好熟又要考試,無底又要入黎,盞自己辛苦
聽fd子講佢地因為唱譜成績差比tutor鬧得好甘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞