覺唔覺好多hkexpress客都特別西?

384 回覆
2449 Like 23 Dislike
俾六十八蚊(未連稅)當自己係大爺
搭過2次UO, 好多客扮大爺/皇帝咁, 坐緊廉航但要求多多

同埋特別無教養(一家大細個D) ,吵撚住曬
好多閪客都係比個少少錢就當正自己大撚哂,又呢樣又果樣
最仆街係有啲死港女
有次坐因航見條廿幾三十歲既八婆講晒英文扮ABC 叫啲空姐幫佢放行李,又攪鳩上面人地放滿左既compartment
有個男人屌佢話係士多啤梨唔可以砸,個八婆扮唔識廣告話望住個空姐
點之起飛後聽到個八婆同佢啲fd 傾計係講廣東話
成日飛都遇到勁多啲呢八婆
hi sunny leung
窮能唔好去旅行
好撚柒 去旅行去到咁 頂唔撚順
實係啦
出平機票就叫政治決定,
呢D政治決定有多多我都唔介意呀
咁撚威就唔洗坐廉航 更加唔會係fb留言
但係坐EY
廉航同正航都唔差幾多錢
點解要買廉航?
答我呢句有聲嘅
老實講,唔係UO呢幾年賣到咁平
其實傳統公司邊會減得咁平
就係呢啲咁嘅垃圾廉航,先搞到啲垃圾喺外地搞臭香港人個名
個個都以為自己係大客咁,嘈喧巴閉,去到外地又以為啲人吹你地唔漲
係連登,搭簾航是原罪
Fb 有個uo 苦主grp好撚多on99 香港人
我同班fd 屌佢地屌到比人block 撚左
點解要減?點解要平?
點解要班窮酸人影衰我地?
一上express 機, 成陣窮酸味
一睇就知人地去日本,佢又跟人去果D
巴打有科學家嘅創意
搭hk express 成日見到 客 一袋二袋 一個個喼 想hand carry 上機
又要超重 比地勤charge 行李費 仲惡過馬撚
上個月第一次搭hkexpress,我住東京,唔係因為平,羽田飛同啱我時間都唔揀佢,上機前要排隊入,明明叫緊25-50入先,1-25嗰d又喺到排
上到機,冇記錯係43,想擺袋嗰陣尾排已經擺哂,我都唔係好遲上機啫,最後有個女人應該坐40/41,佢個袋要擺去機頭
搭hk express 成日見到 客 一袋二袋 一個個喼 想hand carry 上機
又要超重 比地勤charge 行李費 仲惡過馬撚

Express特別多
明知自己要買咁野 有咁多行李
有時加埋行李費 夜機多一晚酒店 凌晨機又多一程的士
HK Express 唔會平得好多
有時上到機連自己個hand carry位都比人霸撚埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞