覺唔覺好多hkexpress客都特別西?

384 回覆
2449 Like 23 Dislike
咁請問係咩表情同埋有咩咁好笑呢?

係唔違反飛行安全同埋唔影響其他客人下唔比個客做呢樣個樣,到第日佢話要比錢先有機上娛樂禁止你拎自己部ipad出黎解悶睇下你屌唔屌

到今時今日都唔取消呢D戇鳩條款咪就係多得你地呢D蝗國快運護主犬囉
人地條款寫到明你唔 agree d terms 都出唔到機票啦,咁撚大條道理同個 ceo 講丫笨。
我屌佢都廢撚事,唔該唔好呢樣唔比個樣唔比但係做爛市搞死其他競爭對手令到我要飛既航點冇其他選擇就得

而家關西仲有Peach可以選擇,但係沖繩線直航而家幾乎得返佢
peach 都唔撚比你外帶食物入機艙食喎,咁你駛唔駛去 peach 個 counter 拍枱叫個 ceo 出黎見你?
同個 ceo 講點解我違反飛行安全同埋唔影響其他客人下你地唔比我做呢樣個樣呀?答我!
Push
你戇鳩啦,我上個星期先坐完大把人食自己野飲自己野
唔信咪自己買張體驗下咩先叫應該有既待客之道囉,你估好似UO咁小學生上堂呢樣唔比個樣唔比咩

就算係買餐條氣都順D啦,1000幾yen就有個松葉蟹便當,UO就70蚊先得兩粒黃豆,飲品仲要另計
幾時有企位
UO幾時有飛沖繩
HX有時賣得仲平過快運
條款合唔合理呢D野見仁見智
就好似戲院都唔比帶外來野食入場
咁咪最多唔食囉,又唔係好大影響
識開大把有錢既人唔坐CX BUSINESS都坐廉航, 當然無限金錢同公事除外
反正去日本都係幾個鐘 坐UO慳番幾千蚊仲可以拎黎食餐勁
蠢人格價 聰明人追求性價比
有錢人坐LCC喎
中產都唔坐啦
真係有錢人要靠坐LCC慳返二千蚊先食到好野?
真係惡過狗
屌快運還屌快運
你做好自己先學人屌人

大把食自己野飲自己野就無問題?
睇黎你都係人地亂扔垃圾你又扔埋一份
人地屌你再大聲夾惡話「個個都係咁架啦」個啲人

人地有規定你就話係唔違反安全同影響其他人下就可以做
咁全部餐廳洗做啦
你攞外來野入去飲食都唔會影響其他食客
你屌佢野食唔好食賣得貴係一回事
你咪機場食飽先上機
唔通話間餐廳野飲好貴 就大大枝啤酒可樂攞入去?
唔想買貴咪唔好飲囉

正如戲院佢有部份收入來自小食
廉航平其中之一個原因係cut左呢啲餐飲服務再用者自付
仲話人撐蝗國快運
邊個蝗就自己照鏡咪知囉
你唔好講埋啲有錢人點解唔買架私人飛機自己用?
大佬 平時啲人轉巴士地鐵慳幾蚊就得
而家搭平啲慳幾千蚊又唔得
有錢都唔係老馮洗咁多 有啲野值就值 唔值就唔值
你搵唔搵到樣野可以好似LCC咁迫幾個鐘可以慳幾千蚊先
咁如果你唔覺幾千萬係有錢咁我say sorry
呢到不嬲係咁
唔笑人窮比唔係,就係發窮惡
Peach等日籍LCC真係冇問題喎,甚至講明餐點要預訂先有,你飲自己野係完全冇問題

問題係而家係蝗藉LCC要賺到盡
你自己打開兩間LCC個inflight menu睇下,人地凍飲都只係收200yen, 平均只係貴地面50yen
再講埋質素,日藉LCC提供有質素餐點只係800yen, 想再好D最貴都係1300yen

而蝗國快運呢,比左70蚊都係得幾粒劣質黃豆

我咁樣屌法唔係叫唔起餐要乞衣咁係機上食老麥全餐,只係想講你想人唔係機上食外來野就做好自己個inflight menu先,唔係狗飯一兜都收人6, 70蚊

同埋我想講唔係冇叫過餐,呢份野打開就係黃豆幾粒,兩啖就冇,咁就85蚊,你話我條氣順唔順
冇話唔得, 但連CX都搭唔起就唔好話人笑你窮撚囉
尋日同老豆阿媽搭返黎香港
因為老豆肚痛去埋個廁所
做左中後果batch人上機
一行到埋自己果行 有對九十後情侶坐左係到
Double check自己無睇錯seat number
開口同佢地講 扮聽唔到
空姐介入 個港女仲要同我地講
「但係我地想一齊坐啵!」

好似第一次搭飛機咁
大鄉里出晒城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞