覺唔覺好多hkexpress客都特別西?

384 回覆
2449 Like 23 Dislike
係 聽聞李嘉誠都坐uo
屌你,我食開一蚊一隻龍蝦,幾時再有優惠,答我!
一家三口去旅行一個二千,三個都六千
跟住點,有冇賴死唔走
嗱, peach 我坐過唯一既一次,知道機上唔包食就回程返香港前向大阪大丸買定兩和和牛便當諗住拎上機食,飛行途中拎定盒便當諗住一陣食時個空姐經過見到我盒野就用英文同我講外帶食物唔可以向機艙度食,最後便當就跟我返屋企,再上返佢地官網睇確實有列明到。
個空姐好炆咁講左句
「小姐 今日full flight 你一係落機 一係返埋自己個位」條友柒到喊咁行返埋自己個位
呢個正
正評比空姐
以為搭緊巴士,座位先到先得
叫 cabin crew 搞店佢
你個野壞左幾年啦
邊度睇到有寫明唔准,拎出黎睇下

我就反轉個website同埋睇埋佢份全英文既運輸條款再睇埋我最近張機票都冇話唔淮,再睇埋同屬ANA集團既香草都冇一條條款係有如此規定
而家似乎係眾多做日本線既LCC中係得UO諸多事實

不過都要講多次,我搭MM或者UO係好樂意同佢地買餐既,最多都係機場撳支野飲帶上機飲
peach 都唔撚比你外帶食物入機艙食喎,咁你駛唔駛去 peach 個 counter 拍枱叫個 ceo 出黎見你?
你戇鳩啦,我上個星期先坐完大把人食自己野飲自己野
唔信咪自己買張體驗下咩先叫應該有既待客之道囉,你估好似UO咁小學生上堂呢樣唔比個樣唔比咩

就算係買餐條氣都順D啦,1000幾yen就有個松葉蟹便當,UO就70蚊先得兩粒黃豆,飲品仲要另計
嗱, peach 我坐過唯一既一次,知道機上唔包食就回程返香港前向大阪大丸買定兩和和牛便當諗住拎上機食,飛行途中拎定盒便當諗住一陣食時個空姐經過見到我盒野就用英文同我講外帶食物唔可以向機艙度食,最後便當就跟我返屋企,再上返佢地官網睇確實有列明到。
邊度睇到有寫明唔准,拎出黎睇下

我就反轉個website同埋睇埋佢份全英文既運輸條款再睇埋我最近張機票都冇話唔淮,再睇埋同屬ANA集團既香草都冇一條條款係有如此規定
而家似乎係眾多做日本線既LCC中係得UO諸多事實

不過都要講多次,我搭MM或者JW係好樂意同佢地買餐既,最多都係機場撳支野飲帶上機飲
如果一年去三十次日本的話你唔會咁諗
去一次咪話一千幾無所謂
咁一年做咩去三十次

每個人對飛機果程有唔同期望,想舒服d,咪揀FSC,想慳,咪揀LCC

而家係有一班揀LCC嘅人想用呢個價錢,但要有FSC呢個質素

LCC咁平,就係好多野都要用者自付,但呢班西客又要狂掃貨,又一袋二袋,人地唔比上機又要投訴,買之前又唔諗下呢個價錢係包D咩

係要掃貨點都揀FSC,唔使煩,又唔使去到登機先執黎執去
人生遇到最臭西既八婆港女就係hx
黑狗偷食
白狗當災

正正就係呢班人,搞到我每次排入境一見到呢類廢老廢中
就一定排過另一條隊,因為最終佢地都一定有野嘈拖慢曬
我過左關啦佢地都未搞掂
條仆街仲未死?
其實搭過三次uo,啲crew態度好好,反而啲客真係好撚痴線,係名古屋閂門delay 大半個鐘,啲客發晒癲又話要野食野飲,又話要落機,之後又話又拎毯,人地crew話冇,條友發晒癲咁話你宜家delay搞到我坐耐左凍親,我都聽到一頭霧水
我坐emergency exit位,隔離兩個位都係吉位,有個老女人抱住個仔係咁坐過黎,crew叫佢番埋位,佢記賴死唔走話點解佢唔坐得
呢d垃圾同佢講因影響航空秩序,要趕佢地落機,先至識驚
自認乞衣個post

The page you requested cannot be displayed right now. It may be temporarily unavailable, the link you clicked on may be broken or expired, or you may not have permission to view this page.
唔知係我錯覺定點

坐親UO都見到好多人都大包細包拎上機
個個就好似三四十年前啲人上大陸咁,袋都幾廿個

坐FSC又冇咁嘅情況出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞