【親生仔】Pixel/Nexus系列討論區(9)

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
朋友幫你攞定bns?
649係咪包埋運費送到屋企
要畀多大概廿蚊bns美國到香港運費
如果想保險啲另加過嚿幾水港幣買保險
其實舊電都唔得啦
有冇pixel 1 黑色機巴打可以入去Find My Devices 個app睇下呢度show出黎部機係黑定白色

試左android一排之後正式由6s轉會
訂左熊貓64gb ,希望快啲到
無pixel 1
但有三部an機都唔係出原本個隻色(包括一部nexus 5)
諗緊se轉藍色pixel 2 但依家買835機又好似唔係好抵
我仲以為一定跟色
賣點係pure android 同相機呀
pixel 3 ,我等你

Nokia 7 Plus 行 Android One

Nokia 8 同Nokia 6新機呢? 我見Nokia 3部新機都係android one官網度出現
今次三部都係Android One

個人覺得6, 7 Plus唔錯, 只要個價唔好太過份就得
pure android階梯:
高階 Google pixel
中階 nokia(android one)
低階 小米(android one)
考慮買呢兩部做孝子機
依家連S835 都玩Android One, 我反而覺得Google 將Android One 變成當年既Google Edition

而以前既Android One 變左Android Go
nokia 6 算唔算食埋小米低階個位?
睇嚟都要換nokia 7 plus/6,部返生5x真係開始頂唔順
咁好睇佢nokia 6賣咩價啦, 你睇佢部nokia 5咁既spec 賣1400蚊, s430, wifi 冇dual band 冇ac, 16GB ROM, 我加多少少買部小米A1都好佢好多

舊個部Nokia 6 用s430 賣1800蚊我都嫌貴
5x 轉去 nokia 6 2018 應該唔錯

7 plus 既話你要考慮個個mon會唔會太大
幾錢
我有
呀頂…見咁耐無人覆,早兩日已經落左單…去緊集運

不過如果好用我都或者會買多部,你想放幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞