【親生仔】Pixel/Nexus系列討論區(9)

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
應該係污糟有野遮住先影響架喎,呢度有另一位巴打同我同期整都冇問題
快啲黎
咁岩有fd係台灣讀緊書
諗認真部機mutli touch ,corner 位問題咁嚴重(8.1)點解都未有bug fix.?
用左幾日幾滿意但依點真係drive me crazy
打機更加唔洗講 玩pudg莫講話殺人,行住黎描都死撚左
呢個係google 問題.. 所有用android 8.0+ 既機都會出事

但呢個問題係7.1.2 已經fix左, 但android 8.0+ 至到android P 都出現返
咁點算
屌你咩 google,因為啲白痴原因開唔到 wireless display
Pixel 2 wifi成日斷線,又連唔到,8.0同8.1都一樣
之前部pixel又係咁
Pixel 2好過XZP好多
點解樓上兩個問題我都冇事
利申2仔
幾時買?
等google fix
無可能.. 你玩pubg一定試到出黎

呢個一定唔係hardware 問題

http://piunikaweb.com/2017/12/14/android-8-1-breaks-multi-touch-feature-google-investigating/
開相機zoom in zoom out 都唔得
由ios轉過黎 有小小覺得哂左錢

利申 用左好多年ios 但真心覺得pixel得先特意轉會
個bug 實會fix既. 不過我唔明點解7.1.2 冇既bug, 8.1又走返出黎

呢個唔慣pixel事, 係所有用android 8.0+ 既機都有問題, 我試過oneplus 用8.1 beta rom都有
用左幾個月pixel 2 xl
部機overall反應慢左d 特別係影相就好明顯
點樣check有咩問題?
係咪太多app唔夠resources
都啱,但其實個問題係咪已經出現左至少幾個月?
上外國forum話上年12月已經開始係咁....咁耐都未有bug fix ........
8.1開始已經有

我初初以為部機個mon壞, 點知後期op group個度有巴打升左上8.1 beta都有同一問題, google 過先知原來係8.1既bug
其實有時打字禁個mon都係要禁多兩次/幾次先sence到,
青搞到唔敢貼mon貼住
呢個應該唔關mon事架
xl2? 我自己pixel 2完全冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞