【親生仔】Pixel/Nexus系列討論區(9)

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
背脊啲膠開始溶
冇用過
n5 d 料好差
八達通 SIM 應該係認 model,Pixel 冇行唔使諗
unlock 咗會 fail SafetyNet,裝返個 Magisk 再試下
有無人用住pixel等緊pixel3就換?
pixel一定會keep因為暫時無限full size google photo, 單反睇完raw直吉落pixel過相,sync上google photo, 去旅行帶一張64gb已經夠哂用
thx bro
我搞搞佢先
唔係認model, 係認RFID

無記錯有部分HTC機都用到,但張list入面冇
咁應該係睇支唔支援 secure element SIM?
唔明你話咩認 RFID,明明 NFC 嘅其中一部分 communication protocol 係 RFID 嘅 subset
我理解唔係所有NFC都有RFID呢樣野喎
吓? NFC 成個 spec 就係 based on HF RFID (13.56MHz) 同埋 ISO/IEC 14443 同 FeliCa,所以全部有 NFC 嘅機都讀到 ISO/IEC 14443 同 FeliCa standard 嘅 RFID 卡
唔係好明你講緊嘅 RFID 係想指咩
巴打我都係 有無淘寶介紹 諗住遲下得閒都換左moon同電佢
tao bao 好多
我都唔係好識邊間好
我淘個moon 連框總成 好易換
但係個底漏光
之前用nexus4 依家用緊nexus6p 用左兩年幾都仲幾順 但個mon d touch 虧虧地 想出部pixel2 想問係咪禾禾禾出好(見上面有兩個ching都係) 同埋check有乜要留意?
想問難唔難搞 準備換電話 突然醒起有部n5爆moon塵封左 連野都未backup
利申 未試過
自己訂啦
我都係由15年12月到宜家都用緊6P ,仲係好順
講錯 原來係要support Felicia既NFC, 記錯係RFID
我拎上華強剩換玻璃1舊水人仔
信得過咩
New Condition
n5 bootloop ?
n5 bootloop ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞