呼喚用礦物粉既絲打

145 回覆
11 Like 1 Dislike
係日本買,好似成$300
Iherb ecotool ?有絲打推介
大家上礦物粉係用咩掃上
用緊tarte想配返支掃
用緊平頭掃
咩牌子?
用緊everyday minerals果枝

em flat top同 baby flat top我都有
但係我支flat top甩毛快過baby flat top
明明前者係遲啲入手
iherb em掃先賣90幾蚊,好抵
買咗2支flat top輪流用

om掃好似計番港紙要200幾

另外之前有絲打講過用shiseido 131都ok,不過上粉應該慢小小
打圈上定就咁印落去好...打圈上好似好顯毛孔
om粉底再加banila co黑蓋碎粉都幾控油
我都係用banila co 黑蓋
用過礦物粉之後就返唔到轉頭
om粉底再加banila co黑蓋碎粉都幾控油
我都係用banila co 黑蓋
用過礦物粉之後就返唔到轉頭

易甩易浮嘅問題一直都有
不過礦物粉又方便又舒服皮膚冇負擔
返唔到轉頭
Fingershopping都有,可以選好後係ok便利店攞貨同比錢
之前買錯色最後換左
用左兩日發現上極都唔貼,尤其是鼻翼周圍,岩岩上完妝已經浮,想問下應該點做,thanks
好心動想買om
Btw上粉前用咩base好
rachel wine 無人講?
睇完dr ivan6 好似幾正咁
但400蚊幾細細盒 又無得試色 用開液所以覺得礦物粉好貴
你地買tarte都係靠估色?
Alima Pure
lm就用完想換
用粉餅會唔會好d
Om,etvos,mimc尖沙咀間cosme kitchen引入左香港

可以有得試色
點樣上礦物粉又用到concealer
上粉前用就會推開曬
上粉後用就會一層膏喺面頭食唔到落去
成臉暗瘡印 礦物粉太低遮瑕唔夠用
可以用遮瑕掃上你用緊既礦物粉,重點上係要遮既位
一係試下遮瑕粉,不過我都未試過,淨係知em同alima pure有出遮瑕粉
先concealer 後粉底
so far 用咗咁耐都冇推開過啲concealer
可能因為我用開膏狀遮瑕

用緊nars 圓罐同bm barepro concealer
bm 勁好用
我都係先concealer 後粉
上粉用拍下拍下咁上
唔好打圈,如果唔係冇哂d concealer
想問大家係咪都係用礦物胭脂呀? 我就用緊everyday minerals 因為佢都好多顏色上既選擇 但我覺得唔夠long lasting 大家有冇心水呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞