呼喚用礦物粉既絲打

145 回覆
11 Like 1 Dislike
ji防曬冇遮瑕
就算係粉餅嗰隻都係偏低
遮印用膏好過liquid? 有凹印
Wow未聽過呢個brand...考慮買粉餅黎補妝
睇你喜好呀
不過
膏覺得遮得好又持久
Liquid 點都薄d
Thank you sis
用緊everyday minerals粉底同遮瑕
遮瑕粉幾好用
用過bareminerals blemish remedy同matte foundation
啲人成日話越出油越靚越自然
但我啲鼻翼位出油後啲粉會龜裂好樣衰
佢隻powder concealer都係一鳩樣
唔知乜事

利申 混合性偏油肌
om 6號太白 8號太深
好好X人隻2號就剛剛好 coverage都唔錯
果隻冇防曬?
無呀 但om都好似得spf10幾 所以都係自己另外再上防曬
om premium有冇絲打用過

OM premium同普通都試過 一隻有防曬一隻無 普通好似仲主打咗藥用美白 但其實兩者除咗包裝同點樣yam啲粉出嚟無乜大分別 個人覺得普通比premium好用
om 6號太白 8號太深
好好X人隻2號就剛剛好 coverage都唔錯
果隻冇防曬?
無呀 但om都好似得spf10幾 所以都係自己另外再上防曬
om premium有冇絲打用過

OM premium同藥用美白都試過 一隻有防曬一隻無 雖然主打咗藥用美白 但其實兩者除咗包裝同點樣yam啲粉出嚟無乜大分別 個人覺得普通比premium好用

Sorry應該係premium and 藥用美白 btw用過om同bm 後者真係好易甩同埋上粉好一撻撻 可能我係新手啦 但om真係無咁易甩同埋上粉好容易
Premium d粉好似幼滑dd
我用緊om premium,好耐之前用過普通果隻,但應該唔夾,硬係好似hold唔住喺塊面度
用premium就冇呢個問題,finish仲好靚,有光澤但唔會覺得閃
乾就唔覺,但因為我本身極乾肌所以會用埋油保濕先上粉,我諗保濕做得夠就冇事
而家朝早化完夜晚都仲keep到,但而家冬天係冇咁易溶既......

btw用過咁多隻礦物粉,最好始終係幾年前執左既lumiere
有聽過punier 好用,未用過就執左
Lumiere*
大家上礦物粉係用咩掃上
用緊tarte想配返支掃
用緊平頭掃
咩牌子?
Tarte 會唔會乾?
我都係用平頭,係only minerals果支,不過幾貴
Iherb會唔會有呀?
想問bm邊隻最控油
用緊om 還可以,但想再控d
我係超級乾肌,但唔想用太多chemical上面所以用礦物粉,查過成份everyday minerals應該係成分最簡單
而家用緊EM Jojoba 1W,冬天真係乾乾地,夏天很好,少少matt

掃用ecotools嘅retractable kabuki brush,毛好軟,拎去旅行都好方便
我超油 用咩都唔乾
幾錢啊om果支?
去iherb望下先
用緊everyday minerals果枝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞