呼喚用礦物粉既絲打

145 回覆
11 Like 1 Dislike
遮印?
Nars 一ant的好好用
混合偏油想試下用礦物粉
塊面好多閉口/黑頭一上粉底一係唔貼一係就突起一粒粒
又多暗瘡印
想問下有冇絲用過/用緊alima pure? 見佢幾多隻色又唔算好貴想試下
我 一直用緊
回購過3,4次
我係買粉餅狀,可以用啲撲上
我隔日洗個撲 感覺幹淨啲
Bm remedy唔知遮唔遮到紅
礦物粉餅同普通礦物粉係咪差唔多野?只係壓咗做餅?
面紅唔知邊隻遮瑕好?
當防曬粉咁搽好似幾好咁
Yes, cream or liquid?
代購?alima pure coverage 好嗎?
理論上係,但成份當然係粉最簡單
我用tarte覺得好好, 顏色自然加上冇乜點生暗瘡/暗粒
bm remedy對我嚟講太乾,一上到塊面皮膚好繃緊
我係外油內乾加暗瘡撚
上面有絲打話JI 防曬粉幾好,不過貴
你去mimingmart試下先
我用緊om...都係有生暗粒,tarte你係邊到買呀?
唔係呀
香港有啲有機店有,我就係aeon body買 荃灣太古都有
我覺得中挺啦,普通泛紅,毛孔同淡印都ok
我係Sephora買,個店員好勁搵到最合適我嘅shade
搵日去睇下先 ,最近買左om premium, 冬天用om最原始果隻太乾
如果香港都有實體店就好啦,好多人都話好難揀色
最近上bm隻礦物粉好顯粒粒阿
應該係塊面好乾
唔該哂絲打
想問下持久度你覺得點? 會唔會容易出油?
前排買左個april skin cushion又浮又易溶
混油真係唔用得cushion
持久度不錯,冬天 我直接用防曬+alima pure
普遍可以keep 8,9個鐘
個鼻出油 就會甩啲
夏天多面油就會 防曬之後上碎粉加用粉底
諗得過,又唔貴
同意 用緊barepro 本身油底 但用左之後出少左好多油 仲last到全日
我覺得only minerals好用過Alima
光澤感靚d 用完個個都話皮膚好
冬天會加Paul n joe base
夏天就加防曬打底
琴日買左om premium,d粉好似幼細過basic果隻...冇basic果隻咁乾
Long 唔long lasting就要聽日番工先試到
nars 一ant 的是膏.
我覺得佢果支creamy 唔好用
如果唔想nars ipsa 3色的都幾好

不過nars 一ant 同ipsa 如果遮眼都好乾下
唔識簡色呀tarte
我買過佢支遮瑕去試埋色都可以買錯勁灰
同埋韓國的cushion 比我感覺都係油,厚,焗
混油/易生暗粒暗瘡都唔岩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞