真 - 專業行山(保暖)服飾品牌

188 回覆
89 Like 4 Dislike
逆向巴做outdoor retail 行業?
呢個唔係香港牌子黎咩?完全唔想去研究呢個brand 好撚柒
香港牌子??
BIGPACK, founded in 1976 in Bissingen,
long before outdoor became fashionable, is based on innovation, something that has characterized its history.
An abundant and quality oriented product range is a proof that BIGPACK never had any plan to stand on one leg.
其實我以為係大陸野,加上個樣太7, 我都無研究
佢真係好熟,應該係行內人士
要平既,Rab, OR 都係唔錯既選擇,著係入面唔洗,個樣唔係最重要
打算買件montbell super merino wool 中厚
EXP應該唔適合HK
香港 凍起上黎都大風 用得著嘅
唔係
5度以上Lw 就夠啦 由其係你會有其他layer
lw都夠?
overlander冇得試,所以唔知著落點
黎緊會去日本行雪山,而家睇緊啲中層保溫
想問下Primaloft 呢隻物料推薦嗎?我見比起傳統羽絨無咁bulky 同濕水都仍然保溫,但實際保暖作用係唔係差好遠?
另外我見過別牌子都有類似的物料,例如montane嘅polartec (不過我見過實物,內面好多毛,唔係滑面,我覺得好似不利透氣排汗),有無呢類型嘅保溫物料推薦呢?
要透氣排汗, 底衫可以睇下P記C2-C4 , midlayer 就 R1-R4
Haglofs+smartwool
Haglofs+smartwool
Black diamond Mission Down Parka
爸打點睇??
GORE Thermium+
PrimaLoft® Gold Insulation Down Blend (70% goose down, 30% synthetic)

Google都無咩詳細評測
大家點睇 the north face novelty nuptse jacket? 係屬於outdoor fashion? 香港夠嗎?

https://www.thenorthface.com/shop/mens-jackets-vests-insulated/mens-novelty-nuptse-jacket-nf0a33qb?variationId=KX7
諗緊買佢定 雀仔LT+beta ar
佢好似係同法國公雞同一間母公司
佢寫明係 for city, 同埋成700 fill, 夠哂香港用

我自己就好少買咁大件,寧可買簿買多,香港一年有幾多日低過10度?
其實columbia係咪真係咁低質 定係人講你又講
係香港一定夠用,但出到外國既地方就唔夠,同埋佢係貴得黎又去唔到個種質素

或者你可以上網睇真正素人玩雪地運動既相,睇下佢地著咩
我會寧願買uniqlo, 起碼heatech 同 ultralight down 平得黎又薄又交到貨, 質素好過佢。速食時裝品牌做專業 同 過時時裝品牌扮專業既分別。montain hardware 比佢買完都變地底泥, 狗都唔屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞