每日出memes講香港嘢(盡量每日)

483 回覆
385 Like 244 Dislike
其實你係咪即刻駁嘴分身嚟
可以諗吓同駁咀合作
唔係啊,唔係好知佢邊個。
好,出張今日嘅先。

以後做科學研究可以用語音信息做參考。
Happy Kongner (2018) Whatsapp Voice Message, dated 08 February 2018, 16:55

相關新聞:
【錄音瘋傳】參考自然療法、醫學文章 謝安琪認錄音質疑疫苗效果
https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20180208/s00001/1518060594523
咁講啦,我諗樓主嘅目標未必係對政治有認知嘅香港人嘅。
但係香港有咁多沉默嘅大多數,如果可以令佢哋會睇吓樓主UP乜鳩都係一件好事啊,我覺得呢啲先叫做大塊餅
中共驚唔驚到瀨屎就無人知,但至少現行你有嘅任何行動,中共應該都唔會驚到瀨屎,但我覺得樓主從通俗文化入手,講一啲香港嘢,姑勿論質素如何,但都值得支持啊。
既是同路人,有諗法嘅唔係應該比多啲意見佢,等佢可以慢慢進步?
你究竟明唔明
要解釋就柒架啦

知唔知個醜字點寫呀
你自己睇多次你post d乜柒出黎

屌你老母

你自己明知冇人有共鳴都死要post

你唔撚post條相關新聞
想有人明都難呀

送句野俾你做座右銘
出少句聲當幫忙啦
我又唔明白,如果巴打你覺得無共鳴嘅話,點解仲要回Post,輕輕留下一個負評咪得
定係你覺得你屌完佢,佢會笠水
如果係「出少句聲當幫忙啦」,咁大家就唔好怪點解遍地港豬喇
樓主算9數啦
D MEMES圖又唔好笑又唔夠精簡
仲想盡量日日出
夾硬迫自己諗D垃圾出黎

同埋依類市場比CAPTV拎晒
人地差唔多日日出 仲要出片唔係出圖
仲要乜類型都有D咁
唔講咁多,即刻搏嘴
有人話條條大路通羅馬,我就話條條大路通陰間。
有人話行行出狀元,我就話狀元只係得一個,幾時輪到你?
要解釋係因為我怕睇嘅人唔知張memes講緊乜。

以講新聞為例,我唔俾條link啲人睇,佢自己無留意單新聞嘅話,其實無睇嘅意思。

我試下再精簡啲
又關港豬乜春事呢
你講野俾少少邏輯先
唔撚知你想表達乜

我就好撚簡單
佢唔知醜咪屌到佢知為止

好過唔好聽我真係鄧緊佢老母羞家
有巴打們俾意見我,我拎到啲意見就會繼續試。

CAPTV拎哂市場,出唔同類型都好,其實同我做圖無衝突?

可以兩邊睇哂㗎嘛
咁巴打你繼續
我一直以為要令一個post收皮就係等佢沉,既然巴打你要一直屌樓主嘅,咁樓主應該會多謝你幫佢推post多過俾你屌到覺醒
巴打肯繼續留意就得

樣樣嘢都係政治,邊到我唔關心。
多謝巴打留名同幫手。

屌就預咗,掂唔掂就要靠你地𥄫住我。
多謝巴打。
我建議你睇下好色龍 雖然係翻譯 但可以參考下
......強項唔係指拍片啊嘛
多謝巴打 會去睇下佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞