每日出memes講香港嘢(盡量每日)

483 回覆
385 Like 244 Dislike
睇到打冷震

我都玩下先
好過樓豬好多
Meme好講份人本身串唔串,諗野快唔快,醒唔醒
Sarcasm唔係練到出黎,係性格同諗野方式
一係你就左抄右抄算啦

When egghead thinks he is sarcasm
唔係我整㗎,講咗巴打你咁多頁,終於都入嚟
咁一有諗法就做出嚟,算唔算練?

其實我知我啲圖係唔到point,所以先至不停搵啲素材返嚟,同睇人地點整。

上面有巴打話我要搵template先出到圖我又唔係好明係咩意思?
巴打又幾中point,我真又唔撚串,諗嘢唔又快又唔撚醒。

你學識睇meme先
正啊。
Drake嗰張我真係get鳩錯咗嘅,但到下面我想試下解釋拖女男人擰轉頭同埋掟灣車兩張有咩分別嗰陣,又俾巴打話鳩我標點符號。 咁姐係我解得啱唔啱?

咁我又冇俾錢人叫人印我啲漫畫。
樓主呢D心態真係好得人驚
表面上好有耐性好肯接受批評,其實其他人俾少少反應已經自我感覺非常良好
人地好心唔踩到你變地底泥 你就扯撚晒旗

幅林鄭meme係你100幅入面唯一一張叫做見得人 少DD負皮
你居然夠膽死post多一次 有冇咁鍾意對住D正皮打飛機呀

如果你真係聽人意見嘅 就唔該真係收皮啦
其實大家都已經好客氣 唔係針對樓主 不過見到d memes 不斷俾你糟蹋 真係
連登仔口德分-10
其實見樓主啲態度 對meme啲解讀 就知你根本連meme都唔識睇 唔好以為人地整啲圖好有趣好多like就學人做啦 如果日常生活入面你都唔係啲腦筋快嘅人 你係好難做到sarcasm
你起邊度睇開meme先? 有冇去啲比較小圈子既政治facebook page睇 呢啲地方比較多高質memes
建議你睇下poland ball先 雖然少啲memes但係起碼認識下外國人啲humor
Reddit,主要係睇有咩啱啱跑出咗。

Facebook就多數都係老友嗰啲,仲有啲Dank MemesPage

小圈子巴打有介紹?

Poland Ball以前有,會搵返嚟睇。
多謝巴打。
feel到樓主開始惱羞成怒
點解個po會咁多正皮
睇人仆街最開心
obey to meme lord yabish
點解仲會見到呢個post
樓主幾時收皮
第二行漏咗個句號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞