沈陣營第一百零一期 -農曆年前二萬六!

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我都有睇過zstore,無搞錯佢係個富家子弟搞既
zstore就啲貨特別啲,不過都貴過wiki
Wiki做得成功既係佢target左個啲收工好夜/屋企離超市好遠既人,同埋佢賣既係食物鮮貨,淘寶係取代不了
我身邊好多人都話佢送村屋好方便

吸血鬼我好期待佢拎舊錢黎做乜
商場既吸引力的確慢慢降低,但係約朋友食飯,屋企人行街始終都係我地既習慣 短期難啲改變
Wiki成功令我變了個廢人
㩒下電話落order, 返到屋企陪下主仔就等收貨, 懶到連廁紙杯麵都直接在HKTVmall買
冇軍隊支援嘅貨幣永遠唔可以成為貨幣,一個美元區代表一個軍事力量,利益集團,歐元出現係對付美元霸權地位

結果都係挑戰唔到,bitcoin絕無可能,信用制度建基於政治體制同軍事力量,大宗商品掛鈎,小政權要選擇靠邊

美元之所以成為世界貨幣,建立喺軍事力量同佢本身嘅政治體制,有能力打擊全球敵對國家損害美元區嘅利益

冥幣一直想取代美元,或平起平坐,唔得,就算之前搞啲小動作同俄佬互換貨幣交易,都冇用,掛鈎唔到大宗商品

體制唔得軍力唔足夠保護貿易伙伴,比鑄幣稅佢托柒?

蒙代爾講過歐元難取代美元,因為欠缺一支超強軍隊,佢係歐元之父,今日睇嚟啱嘅
聽日又插過
師父又贏
嘩!嘩!嘩!

夜期都算硬淨喎
仲未跌三位數都算係咁
唔見左一舊啦
當我無講過
個頭好痛,有咩都係瞓醒先算
Molamola
判判日2.0
仲未跌三位數都算係咁
當我無講過
老美越跌越有
Molamola
沈判日2.0
老美兩日跌成千點
700 adr
師父話跌到幾多就幾多
不過無可否認,自從玩完QE之後,紙幣嘅信用大減,印度佬一夜換晒新紙幣,委內瑞拉無故狂貶值,多數人傾向購買資產

對抗合法打劫,窮人就慘,冇辦法將手中嘅貨幣保持購買力,再玩多幾鑊呢啲嘢,最終動搖體制,或有日推倒從來

就睇忍耐力去到幾時

華爾街大鱷+黑鬼奧巴馬打開咗潘多拉盒子,再唔能夠回頭
V
有支陽燭仔睇下都收貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞