理大學生會2號莊偽本土 真赤化

286 回覆
872 Like 19 Dislike
唔知施生屋企跟邊條隊啦,你知依家又同鄉會又地區組織又婦聯又分區又呢樣個樣,衛星多到數唔到。

總之呢個年代,除非係學校團,好難再存在參加青聯個類實習團,而話自己無呢個意思 - 大佬要審查背景的,你估好似以前真係去完剩係玩咩,你去得就預左或有意思被人吸收入系統啦。

反而捉共青團就無謂,個類大陸生好多真係為搵食方便先想入黨,大陸人更多係沒有主義;但香港人?你無呢個心,點樣「政治過硬」呀?
學bu退選 我就信你
即時割席又點
咁如果無人踢爆咁咪繼續上?
就算當年真係唔係紅底(雖則都9成9係)
組莊之前無審查起底咁做野點服眾?

不過真係屌出聲
梁學斌口口聲聲搞港獨搞到而家同學校搭曬膊頭
屌你老母好撚後悔投比佢
我見今日平台好多人拉票,就係呢兩邊叫人投票?
定係仲有其他?

其他學生會組織都有
包括兩枝候選幹事會
原來有時割席就得
若然比你有幸選到
有事就割席咁仲得了?
有事*
投一號算啦

講多無謂 做就最實際
真本土勇士請退選 保存大局呀屌你
ching ho ball
好過有啲人扮本土啦
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=571658626502257&id=312174569117332&_rdr
個聲明有4點係可疑:

1 咁大個人,參加個民建聯助選都唔識反抗,本土極有限
2 2016年被屋企夾去幫李慧琼助選立會,咁2017又去中聯辦搞嘅交流同義工團?
3 成支莊點真係唔知情,google佢個名都見到啦
4 網上來源已經寫明係中聯辦,2號莊跟本混淆視聽
推爆佢

真係照google 就有
google都唔識 上咩大莊?
定隱瞞不報?
嘩。連大學都咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞