沈陣營第九十七期 - 弟子食飯,師父埋單

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
435今日升
師父@85台
總之拆炸彈又跌,贏利上升又跌,樓市好又跌,唔使講理由,準備上返46樓上出咗佢,唔揸
入牛了 爆升前的寧靜
沙中線近期的新聞會不會有影響
我覺得狗鐵係本身發展既估值已經反映左唔少落股價,反而依家狗鐵無咩進步,唔見佢再發展地產個邊,過多幾年可能起完沙中線同會展個度拎到啲發展項目可能好啲
基本上連派息已贏1X%,辣殺狗鐵得2.X%股息,435有5.X%,已失去耐性,買錯辣殺
師父: 高位有大沽盤, 低位有反彈, 好淡角力, 高位有獲利壓力, 其他人跟沽, 有機會形成浪頂

師父: 升勢逆轉, 又未死得住, 變成橫行, 冇咩好做, 一係炒波幅, 4-500點, 一係博升穿33000, 作為淡友就等明顯大轉勢博穿32000, 見30000

師父: 炒正股做短線, 好困難, 唔好追入或亂咁出出入入, 低位慢慢收集, 32300止蝕都冇咁傷
唔該熱師兄追蹤師父行蹤
師父: 因為北水跑贏美股, A股弱, 北水可能有壓力, 炒中資股為主, 跟A股走勢

師父: 我睇淡唔係無的放矢, 資金鏈問題呀, 加強監管, 搞到個市有震蘯, 升唔到上去而跌得黎急, 好正常
開始想開淡倉咁
請提供標題,5點後返到屋企開定

怎麼啦,你累啦,說好的,淡倉呢?
\|/
師父: 內銀股睇得好淡, 配合埋而家個股價估值, 而家個價係因為為左將來要集資, 內地收緊銀根, 違約事件呀, 而家PB 平呀, 一年前係0岩而家係錯0既, 海航呀, 樂視呀, 被銀行CUT 佢LINE
好,thx
QQ玩滴滴仔
有咩慘過兩隻都有
咁撚大鑊
淡振盈掠過,神秘又美麗
再下期
師父: 175, 2007 及早離場

2007 賣樓5000億, 下年賣5500億係天馬行空, 向下個風險大過向上, 要睇返個估值係咪合理同吸引, 租購並舉, 一定影響銷售數字, 渣住1月份數字同比, 舊年過年係早過今年, 用舊年1月同今年1月比係錯0既, 係橙同蘋果比

2600 穿5蚊要走, 俾兩毫子等下, 5.97 到6蚊

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞