有市民到清真寺旁報佳音 遭炮轟不懂尊重其他宗教

91 回覆
4 Like 33 Dislike
佛誕帶部佛經機入教堂
最好所有教徒大混戰

一邊就唸佛,一邊就唱聖詩,一邊攞支AK47狂掃
其實鬧果D知唔知伊斯蘭都信有耶穌

但地位唔同, 耶穌只係先知

分支出黎
基本上 世界宗教一係上帝派 一係佛陀派 我係咁分
天主基督都叫有進步 伊斯蘭係冇 係零
佛教 印度教 都係同宗 好多演化 佛教相對好溫和 印度教就傳統d

都係果句 上帝果班傻傻地 特別伊斯蘭 洗撚同佢講譜世價值 又唔見佢地包容他人

得兩類?

咁非洲同美洲土著的原始宗教又係咩?
耶撚
佢地都係想側面咁去測試香港的伊斯蘭係溫和的,係社會實驗黎
狗咬狗
我諗走個人出黎嗌真主偉大班友一定鳩縮。

有畫面

一個中東人張大2隻手臂,大叫真主至上沖去班耶人到
清真邪教差燒包
Allahu Akbar

車公廟出面個球場年年都有
狗咬狗
我諗走個人出黎嗌真主偉大班友一定鳩縮。

有畫面

一個中東人張大2隻手臂,大叫真主至上沖去班耶人到

阿拉花瓜
On9耶撚
利伸 女友信耶教 但唔on9
啲死耶撚就係咁霸道
isis is watching
有冇人下年試下衝埋去佢地度喊阿拉花瓜

一定好精彩
on9 仔走去挑人機
其實鬧果D知唔知伊斯蘭都信有耶穌

但地位唔同, 耶穌只係先知

分支出黎
基本上 世界宗教一係上帝派 一係佛陀派 我係咁分
天主基督都叫有進步 伊斯蘭係冇 係零
佛教 印度教 都係同宗 好多演化 佛教相對好溫和 印度教就傳統d

都係果句 上帝果班傻傻地 特別伊斯蘭 洗撚同佢講譜世價值 又唔見佢地包容他人

其實睇歷史反而件事好有趣

耶教本身無限接近邪教,黑暗時期真係好惡。就算佢有宗教改革都好,都係好惡。伏爾泰當年比班信徒圍就係好例子。去到近代宗教退潮,西方社會改革,先開始好啲。

相反伊斯蘭教一開始好包容,作唔會迫你信教。穆斯林征服果段時期就打咗好多土地返黎,當地人信唔信都得,只不過信就收少啲稅黎利誘你信。 Ottoman empire果時,更加係種族同宗教包容,信東正教嘅巴爾幹人可以入去做官。但到咗近代就變哂做癲佬
死耶撚
Allahu Akbar !!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞