「突發」東鐵綫全線暫停

852 回覆
391 Like 9 Dislike
落到去打算返工,打回頭返屋企訓多陣
冇人敢啦
話明全線暫停,點車死法?
訊號故障
唔係列車故障
佢郁到架喎
列車調度系統死左 手動郁車無人敢
會不會壞車壓力大 傻左車鳩人

Skynet全面進場
狗鐵d 職員實做到仆街
根本講全線最好,但政治正確下佢唔會咁講
全線感覺好嚴重
x站至y站感覺輕微
大埔中間都有個乘客頂唔順 按咪要開門走
以後train埋啲車長可以係呢啲時間適度行車啦
冇人敢啦

其實車長響車頭睇撚住前面都唔可以慢慢行咩
行得幾多得幾多啦
邊有話唔撚郁得咁戇鳩
training 教係聽上面指示㗎
上面冇俾signal你亂郁你坐硬監
已經開返,前後兩個鐘
諗起都刺激 從後扯爆件衫又揸又搓
慢駛都好過停
開左逃生門,係咪應該檢查路段有無人先再開得車?
講明紅磡至羅湖 點會唔包埋旺角
我都想咁講
對於一個唔熟東鐵既人黎講,紅磡至羅湖只係一個範圍,
你仲會諗究竟我要去果個站會唔會不受影響,
但「全線」兩隻字就知一定受影響。

例如你去旅行,東京地鐵同你講銀座線淺草至涉谷暫停服務,
同銀座線全線暫停服務,對你影響都好大。
根本講全線最好,但政治正確下佢唔會咁講
全線感覺好嚴重
x站至y站感覺輕微

其實佢咁講仲衰
我係香港人我一聽到
之後load一load
第一個反應一定係: 咁咪即係全線囉!
仲嬲多兩錢重
其實意思一樣啫
你有幾可再聽到港鐵官方announcement有講故障壞車?
係叫你為行程預留充裕時間呀
控制中心睇唔到啲車喺邊個位
我諗佢哋要用radio確認晒啲車嘅位置先敢郁車
如果唔熟東鐵 我會直情唔知東鐵係由邊去邊
就好似沙中線 我無搭過 我根本唔知乜站係沙中

但係你講到我知紅磡站至羅湖 我反而大概會知咩地方
依個時候班廢老一定起勢四圍亂咁揸鳩啲女波!
Sod

睇得AV多
香港啲女hi一hi都屌到你仆街
出左事你咩鑊?
呢間公司做野好撚缷膞
反正係你急唔係佢急
講真 廢老 遊客無咁清楚 會混淆

講全線 佢地唔洗心存僥倖有車坐
班廢老有乜做唔到
以後train埋啲車長可以係呢啲時間適度行車啦
冇人敢啦

其實車長響車頭睇撚住前面都唔可以慢慢行咩
行得幾多得幾多啦
邊有話唔撚郁得咁戇鳩
出左事你咩鑊?
呢間公司做野好撚缷膞
反正係你急唔係佢急

唔好咁啦,出事出得少咩呢間野
依個時候班廢老一定起勢四圍亂咁揸鳩啲女波!
Sod

睇得AV多
香港啲女hi一hi都屌到你仆街
班廢老有乜做唔到

最驚係有啲暴力友發作
無啦啦捅你一刀,又唔知係邊個做,又無得埋站救
實失救死
東鐵可以單綫雙程,咁樣行冇信號你唔知前面幾時有車逆向過黎,似終火車唔係話停就停,如果前面有波口,分分鐘因為波口唔正確導致出軌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞