「突發」東鐵綫全線暫停

852 回覆
391 Like 9 Dislike
我起紅磡口wo而家,仲入唔入閘好
我番mos
少左行車量

你上到咪好彩

上唔到咪怒屌
我番mos

係九龍塘多人
成田每10分鐘就有巴士開去東京JR站
應該要出通知邊個站要額外等車時間啦
頂盡都係市區一兩個地方,邊似香港廿幾條A線連山區住宅區都cover到
我番mos

係九龍塘多人

嗚知道火車 我好似蠢左
叫人在車度點等?不知何時可下車的時間?
Pr姐姐
Service update仲請唔請人?
我可以點apply?
我好熟悉你地運作模式 我相信自己一定勝任
Thx with love
1. NRT冇乜巴士???
2. LHR同NRT有齊多間公司多個鐵路系統選擇
3. 外國公路巴士只係限於市郊
4. 香港市區城市規劃同道路網新起而且發達, 地理上呈線性, 充分根據沿線走廊密度分佈發揮載客量, 鐵路線靠轉車環環緊扣做到簡單高效率, 市中心重有維港要要過海; 全世界大部分大城市都係平原上面擴展甚至蔓延, 歷史悠久, 通勤距離長, 都市圈面積大, 市中心冇咩易進出access到streetside嘅公路, 鐵路網多數跟街道佈局成井字或者蜘蛛網, 有多條平行線overlap個coverage/catchment
mtr service update隻字不提今日東鐵下繁斷晒,有人有相都唔理
好撚彩返到屋企
上頭唔俾出post嘛
屌佢老母又唔顯示幾分鐘一班車,廣播又冇個,要成班乘客係度on99呆等
垃圾港鐵唔死都冇用
岸已上
屌你老母返完夜更9am放工返唔到屋企瞓覺
一個城市依靠晒地鐵,趕絕晒巴士小巴都幾大鑊
根本全世界大部分大城市都用鐵路做主流,巴士只係做流水角色,係香港先有咁多同鐵路重疊嘅點對點巴士線。好似倫敦同東京都冇呢類特快線,大部分只做鐵路接駁同流水,你見Heathrow同成田機場都係冇乜巴士出到down town。
因為你唔撚熟唔係當地人,你知條春

成田無巴士你都講得出
頂盡都係市區一兩個地方,邊似香港廿幾條A線連山區住宅區都cover到

你玩下東京巴士案內先啦
自己唔知就認定無
佢冇講錯, 要對準政權屌
新聞都冇報
見到呢度毅然決定搭巴士
[edit]
>* 3. 外國公路巴士只係大多限於市郊, 要講特快唔該比較都會區大細同市區內環境
圖入面有職員係人都見到啦
使鬼打手先見到咩
一早都話mtr services update 班友比龜仔收左編

Btw, 搭巴士去到粉嶺公路先見到個post
心感同情

睇lihkg post 仲準確過睇mtr d apps
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞