係地鐵度重遇多年前暗戀對象,偷望多左兩眼,女友係隔離知道左要分手

100 回覆
4 Like 342 Dislike
點解咁多人話樓主唔尊重女朋友
講左2句野姐,又唔係講d敏感話題

全部都小學雞 港女 d意見仲可以點....
其實我諗真係睇情況。

我最錯係忽略左佢唔想齊行。

但若果情況對調,我唔會主動要求一齊/分開行。若果女友見到佢舊好朋友(即使可能暗戀過,但佢可能好耐以前同我提過事情既始末而我係了解),而行既方向又順路既,咁我咪跟從佢意願,佢想一齊行講多幾句咁咪一齊行,若佢想分開行,或者兜遠少少咁咪分開行,我唔會主動要求分開行呢D。相類既情況其實試過,佢番學我去接放學,咁當然係會成班朋友一齊行出去,佢同d同學有講有笑,我參與到討論既咪參與,參與唔到既咪靜靜地係佢隔離陪佢。
認真答你
將心比心呀樓主,如果係你女朋友掛住同佢ex行同傾計,冇理到你感受你會覺得完全冇野咩?

你本身個態度就有問題,要女朋友重新信任翻你好難咖啦
重要既人唔代表一定係對當刻重要,可能對我既成長重要,可能係我生命中某一個階段重要。
無咁既事
你講得岩呀,你都識講啦,依加就係你忽略左佢分開行既意願囉屌你老母,祝佢堅決同你條柒頭分手
你唔配擁有女朋友 放佢走啦
有啲問題一直解決唔到先會分手,今次事件只係導火線,不過樓主你都唔係咁鍾意現任姐,分手冇所謂啦
我覺得樓主未必對人仲有愛情 但感情點都有嘅 不竟係初戀印象點都深刻啲
但要記住永遠無人可以知你個腦點諗 你偷望人依個動作 可以理解為好奇 都可以解讀為依依不捨 要點樣避免自己另一半解讀錯誤 就係要避忌
可能你心入面對佢真係無愛情成分感覺 所以覺得咁做無問題 但另一半真係會諗好多好多野 學識照顧埋佢感受啦
我覺得樓主未必對人仲有愛情 但感情點都有嘅 不竟係初戀印象點都深刻啲
但要記住永遠無人可以知你個腦點諗 你偷望人依個動作 可以理解為好奇 都可以解讀為依依不捨 要點樣避免自己另一半解讀錯誤 就係要避忌
可能你心入面對佢真係無愛情成分感覺 所以覺得咁做無問題 但另一半真係會諗好多好多野 學識照顧埋佢感受啦

果個唔係我初戀,係我暗戀過姐,詳情睇番第一篇文。
可惜女仔好少咁諗
聽到初戀時期嘅野已經會好敏感
佢嗰刻可能燃起左妒忌心
最錯真係你忽略佢感受
佢都算好俾面你喇
暗示講唔想一齊行而冇即刻發你老脾

宜家你地咩狀態?
若果佢想同佢以前既好朋友傾多幾句,我會大方咁一齊埋去認識佢既朋友。
男女大不同。
條仔係佢暗戀過嘅
然後你見到你女朋友望住條仔 淨係顧住想同佢一齊行
忽略左你
你都ok?
其實我諗真係睇情況。

我最錯係忽略左佢唔想齊行。

但若果情況對調,我唔會主動要求一齊/分開行。若果女友見到佢舊好朋友(即使可能暗戀過,但佢可能好耐以前同我提過事情既始末而我係了解),而行既方向又順路既,咁我咪跟從佢意願,佢想一齊行講多幾句咁咪一齊行,若佢想分開行,或者兜遠少少咁咪分開行,我唔會主動要求分開行呢D。相類既情況其實試過,佢番學我去接放學,咁當然係會成班朋友一齊行出去,佢同d同學有講有笑,我參與到討論既咪參與,參與唔到既咪靜靜地係佢隔離陪佢。
可惜女仔好少咁諗
聽到初戀時期嘅野已經會好敏感
佢嗰刻可能燃起左妒忌心
最錯真係你忽略佢感受
佢都算好俾面你喇
暗示講唔想一齊行而冇即刻發你老脾

宜家你地咩狀態?

我暗戀呢個女仔係初戀再之前2年既事,距離而家係8年前既事,而放棄追呢個女仔及慢慢變成好朋友亦係初戀前既事,同初戀一齊後已經好鐘意當時既女朋友而對呢個重要既朋友無咩特別感覺。

我第一段文提初戀兩隻字只係想講明個時序。
我明 我有睇到你意思
但想講嘅係對女仔黎講 初戀已經好敏感
初戀時期(包括前期)更敏感
我問我女朋友 佢都係咁講
情竇初開 包括暗戀明戀相戀 都係好敏感
做女人咁小器,飛得
第日係街望下靚女又話分手
結左婚又話望到電視入面有索女叫離婚
自己攞黎衰
暗戀過既人對現任黎講同ex冇分別
都係大地雷黎
仲要係你女朋友面前
做女人咁小器,飛得

係咪大部份都係咁?有時眼尾望到都比佢話得一想二,同發脾氣
佢好唔尊重你
好似係
你又偷望又想關心人地近況 咁都唔算呀
你條女企係你隔離呀 見到自己男朋友同個異性傾計
仲要暗戀過 咁樣已經會令佢有無限幻想黎呷醋啦 佢唔係你肚入面條蟲 唔知到你諗咩 佢只會諗點解同你示意唔好同佢一齊行你都唔理 係咪因爲你鍾意佢?可能你真係覺得只係朋友傾計 但你行動上已經令佢有誤會
咩叫如果係佢撞返 你唔介意 唔好將自己懶係大方既諗法
套落佢到啦 你唔介意 唔代表佢就會唔介意
調轉呀不如 你女朋友見到仲興奮咁一齊行
你有咩感受?
做女人咁小器,飛得

係咪大部份都係咁?有時眼尾望到都比佢話得一想二,同發脾氣
佢好唔尊重你
好似係

一係個女仔無安全感
一係樓主on9平時已經好難頂
2樣都中就分手啦
如果他日你女朋友又係咁對你,你會點諗?
男人就大方啲啦
冇得救

你而家係成個行為話咗俾你女友知
咁多正義撚? 定咁多溝唔到女既毒撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞