係地鐵度重遇多年前暗戀對象,偷望多左兩眼,女友係隔離知道左要分手

100 回覆
4 Like 342 Dislike
無啦,同下個小心d咪得
若果佢想同佢以前既好朋友傾多幾句,我會大方咁一齊埋去認識佢既朋友。
男女大不同。
咁係好耐以前,都有講過下大家以前鐘意過咩人,同埋點解會之後唔再暗戀之類。
角色調返轉咪一樣大把連登仔話條女俾帽你戴個post好護眼
我諗傾兩句唔係咩問題
係你當時態度同樣出賣咗你
我都覺得係
塊面寫住 呀牛 兩隻字

不能回頭啊巴打
前日係地鐵度同女友番緊屋企,剛好就見到同樣番屋企既前暗戀對象,以前都幾熟,但而家已經好多年無見,Msg 都係隔幾個月先有兩幾句講下。
簡單講兩句後佢行開左,之後隔一陣我回頭偷望左兩眼。

落車時因為同路關係,我想同女友同個女仔一齊行,順便講多幾句,了解下大家近況。女友示意想行另一邊而唔想一齊行但我忽視左。

之後女友勁唔開心,話要分手,巴絲點算好

利申:呢個暗戀既女仔係我初戀前既事,我同初戀一齊後已對呢個女仔無哂感覺。呢次地鐵相遇係好多年無見後第一次見番。我真係好喜歡而家既女朋友

其實呢位前暗戀對象,係我對佢無感覺之後,慢慢成為我一位幾重要既朋友,我見咁耐無見想講多幾句,加上又可以介紹佢識,咁咪一齊行而無理到佢想分開行。同埋呢位朋友又就黎結婚,咪會講多幾句相關既野。

樓主坐左幾耐, 定條女之前失左踪
其實呢位前暗戀對象,係我對佢無感覺之後,慢慢成為我一位幾重要既朋友,我見咁耐無見想講多幾句,加上又可以介紹佢識,咁咪一齊行而無理到佢想分開行。同埋呢位朋友又就黎結婚,咪會講多幾句相關既野。

幾重要嘅朋友但又好耐冇見?
搭單問
大家點睇自己另一半成日偷偷地search之前暗戀對象既ig / fb !'?
搭單問
大家點睇自己另一半成日偷偷地search之前暗戀對象既ig / fb 黎睇?
我個ex問我之前女朋友L咩樣
我比左佢睇
佢問我邊個靚啲
我好誠實咁答: 之前果個
佢話佢好醜樣
我當時心諗 :八婆你估我好想同佢分手?
之後佢開始悶悶不樂
過多排佢就話分手
我頭也不回拂一拂衣䄂
最後我發現我仲好愛女朋友L

大家千祈唔好好似我咁
你真係好想同呢位舊朋友繼續吹水嘅
咪大大方方向佢介紹身邊呢位係你女朋友
正常情況下宣示咗主權女人都會冇咁嬲

你仲要on9到條女講明唔想你都唔理
即係親身證明咗朋友比佢重要呢個想法
掛住同第條女冇理女朋友
死罪
掛住同第條女吹水冇理女朋友
死罪
你真係好想同呢位舊朋友繼續吹水嘅
咪大大方方向佢介紹身邊呢位係你女朋友
正常情況下宣示咗主權女人都會冇咁嬲

你仲要on9到條女講明唔想你都唔理
即係親身證明咗朋友比佢重要呢個想法

其實一撞見對方既果刻就已經介紹左。
好老實,飛左佢
少少野就話分手
日後點溝通?
抵啦 識唔識尊重自己女朋友
笑傲江湖真人版呀?
條仔係佢暗戀過嘅
然後你見到你女朋友望住條仔 淨係顧住想同佢一齊行
忽略左你
你都ok?
點解咁多人話樓主唔尊重女朋友
講左2句野姐,又唔係講d敏感話題
唔ok,唔代表咁樣就要分手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞