係地鐵度重遇多年前暗戀對象,偷望多左兩眼,女友係隔離知道左要分手

100 回覆
4 Like 342 Dislike
你講得啱,廿幾都過左成大半既我唔夠成熟,照顧佢既感受照顧得唔好
睇錯唔關初戀事

咁可能會好d 可能冷靜落黎 諗番通件事都會覺得無謂

你首先要知自己衰乜 然後認衰仔

比心機氹多兩氹 都仲有機會

但係預左有排比條女食住

自己搵機會振夫綱啦

最驚你條女借題發揮姐
都係放棄 你放過人啦
你篇野睇得出 你心入面仲有你個暗戀對象
口講就話同佢無野 對人無感覺
但明知女朋友唔鍾意 都無理會
睇唔出你有幾愛你女友
咁即係最後你地3個一齊行定點
負評唔緊要,但可唔可以話我知除左放棄之外我應該點做
都係放棄 你放過人啦
你篇野睇得出 你心入面仲有你個暗戀對象
口講就話同佢無野 對人無感覺
但明知女朋友唔鍾意 都無理會
睇唔出你有幾愛你女友

我唔知邊句令你誤會,但對佢確實係無感覺。果次撞番個感覺好似有一位好耐無見而好少主動聯絡,但以前曾經係知己既朋友,突然係條街度撞番咁,當中無愛情成份。
你呢啲人永遠都係藉口多多 如果你女朋友見到呢個post既話我好肯定同你講你一定要飛鳩樓主
樓主個心仲有第個唔緊要,
個心係控制唔倒,
反正樓主又唔會有乜行動,
不過當下咁處理同俾現任知道就
真係只好怪自己kai
今鋪我撐你,比我見到個好耐無見嘅朋友我都想嗲多兩句啦,呢啲叫人之常情,跟本無錯。你女朋友郁啲就話分手威脅你好明顯其實跟本已經對你無乜feel,飛左佢啦
見到啲comments 我覺得鬆咗一口氣
我男朋友又係望女仔會望到拎轉頭 偷望嗰種
重試過叫錯我個名做之前暗戀過嘅女仔
mix up哂啲記憶 同初戀睇過嘅電影記錯咗係同我睇
本身重諗係咪自己小氣 但原來其實大家都覺得有問題

樓主,身為過來人 我可以話你知 你真係hurt到條女 做咩都無用 呢種係淡淡嘅背叛 佢可以原諒你 但無可能再好似之前咁投入咁愛你
之前男朋友記錯我同佢ex 生日 嬲到我痴線
死罪來 呢件事永遠記得架啦

不過想知樓主你回望乜鳩?
咁小氣嘅女人 應該惡返佢轉頭
你條女太小器 係男人就咪認低威
屌左女友味 屌左就分手 味屌就屌埋先分手
偷望呢個動作已經出賣左你
做得好,朋友唔係男就女架啦,傾下計都唔得咩
死口話撞到舊朋友所以點點點

根本好多人撞到舊朋友都好, 都唔會想即刻一齊行
仲要想到冇心機去Sense到女朋友唔鍾意, 比晒暗示你
已經想像到你女朋友當時可以有幾嬲
對眼好似淨係望住另外個女仔咁

你話對個女仔無額外情感 我真係唔撚信
放過個女仔吧啦
你個名
咁撚蠢既男人死左佢啦
唔反駁,歡迎大家繼續屌
聽返首 You’re Beautiful 先
我都覺得係
塊面寫住 呀牛 兩隻字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞