繼續住hall先知,原來扑野真係好容易

1001 回覆
1010 Like 79 Dislike
𡁻完鬆
我都想
一次過追返之前果D追到live,樓主好波
支持
性同愛真係可以分得開
今晚9點左右出,今次呢篇長少少,好似係
期待
係咪因爲除左大波冇任何可取之處
樓卜土
估唔到你仲會再開po 有時我都會開番出黎回味下 加油絲打
戒到煙未?take care
留名
因為唔想放棄寫野,呢到迫到我每日都寫下,雖然寫口語都幾鳩
我個人幾鍾意口語
點解我會live 左
唔係平時嗰啲打j故 每個主角都有血有肉 十卜樓主
容易入口,啱大家睇
呀健好賤呀
睇到個心有d酸....
支持樓主 上個post已經有追!
幾時到九點呀
除褲等文
報到先
留名等文
《五、ocamp—戀愛嘅add drop period》

呢個世界好多相遇都係冥冥中注定咗。

你可能以為係巧合,但係眾多巧合加埋一齊就係一種安排。

係上天比你嘅安排。

記得第一次見阿希並唔係一次正式嘅見面,當時我同佢互不相識。

阿希個時嚟我地個堂lecture接放學,向一班基本會員宣傳自己枝莊嘅政綱,仲有叫大家投票。

當時我已經好留意佢,除咗因為佢個樣係咁多個男莊員入面比較出眾之外,我都被佢不羇嘅笑容所吸引住。

不過當時嘅我無咩參與自己系嘅活動,都無興趣參加,於是都無機會識到阿希,而佢個樣就已經係我心入面留低咗。

後來再同阿希見面,居然又係一次巧合。

「hello,我到咗喇,你係邊?」我係旺角E出口到處張望,試圖尋找個同我一樣拎住電話嘅男人。

「我諗我見到你喇。」電話入面嘅男聲講。

之後有人係我身後「Hi」咗聲,我一轉身就見到阿希。

「你check下本書有無問題。」當時我係討論見到有人出post話有大量書唔要,唔想浪費所以免費送比有心人,見到有芥川龍之介嘅《羅生門》,一直好想睇呢本書嘅我就即刻聯絡咗樓主。

點知一直同我聯絡嘅就係阿希。

雖然我心裡面覺得好神奇好有緣份,不過其實我對佢嚟講只係個素未謀面嘅陌生人,所以我都唔可以喜形於色,唔係佢一定以為我係痴線。

「ok呀,唔該哂。」我揭一揭啲內頁,本書新到好似無睇過咁,除非佢真係無睇過喇,否則都應該係惜書之人先會將本書保存得咁完整乾淨。

「好喇,多謝你幫我接收啲書。」佢微微一笑,嘴角又揚起咗當日好吸引我嘅微容。

「點解你會送咁多書出嚟嘅?」我諗係出於想同佢傾多幾句嘅心態,我居然敢咁樣問佢,明明我地根本就唔識大家。

「哦?因為我太鍾意買書,但係好多書我睇完一次就唔會再睇,屋企又無咁多位放,我咪睇下有無有心人收留咗佢地。」佢似乎估唔到我會咁問,見佢有少少愕然,但隨即又自然地答我。

之後我地就咁樣道別咗。

我連同佢講我地其實同一間大學嘅勇氣都無。

心裡面除咗怪自己太膽小之外,都覺得自己未免想得太多,畢竟我地都只係稱得上係一面之緣,佢連我咩名都唔知。

阿希呢個人都漸漸係我心裡面遺忘得一乾二淨,當時嘅我仲係year1。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞