[Fineapple] APRIL討論區 (2) 祝願妹妹團2018年大發

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
怕羞的娜恩子~
阿 S 君唔好再貼呢條友嘅片出黎啦。
我而家逐點反駁呢條友嘅論點[/size=7]

1 出道時間尷尬
地皮聞到 KARA 唔想續約已經醒水推 APRIL 出黎啦。2015年唔出,咁係咪要 KARA / Rainbow d人走晒先出道呀?地皮唔見棺材唔流眼淚,你叫佢早 d 推 APRIL 出道,佢都唔願推啦。更可況有 member 係好遲先搵到。所以呢個 argument 係廢嘅。

2 處於被無視狀態
Somin 人氣度高?你講清楚響韓國定係外國呀?
珠女人氣度高?UNI.T 係咁玩性感,你睇吓連登 post 個個厹係咁叫祖祖、宜珍、大雪碧,有幾多個係為咗睇珠女架?有無數過隻新歌珠女唱咗幾多句呀?你有無 search 過 Youtube d fancam,有幾多個係影住珠女架?
兩人發展及人氣度比 APRIL 高?你講就係呀?做咗功課先啦,咪鳩噏當秘笈啦。你自己就俾我無視啦。

3 曲風不洗腦 記憶點低
主打歌走偏慢歌路線?
Dream Candy 係慢歌?Muah! 係慢歌?Tinkerbell 係慢歌?Take My Hand 係慢歌?Blue Bird 係慢歌?
最慢果兩隻主打歌 (April Story 同 MAYDAY) 兩隻都超過 100 bpm。其他果 d 成 120 bpm。咁都叫慢?
你係火雲邪神接子彈呀?你老味你無聽過就唔好亂噏啦。
APRIL 欠缺一首神曲,有神曲就老早一位啦,駛鬼聽你響樹發噏風咩。

4 成員爆光度低
嚗光定爆光呀?你較大d個光圈就爆光啦。
Rachel 唔唱得?係地皮分 line 分得少咋,你分多 d 俾 Rachel 睇下佢唱唔唱得?
4位成員唔算爆炸力高嘅主唱?你當車王死㗎?
上綜藝地皮不嬲都少,以前 KARA 都係。呢個係地皮無能,唔好賴落 APRIL 度。

5 四代女團力爭上游
Momoland、 Lovelyz、Oh My Girl 攞到一位,APRIL 多次在 The Show 2-3 位止步。
呢句即係「你老母係女人」、「1+1=2」,邊個唔識講?又係廢話。

6 日本出道不佳
知唔知點解地皮攞 Tinkerbell 出黎做 debut 歌?係因為地皮上年 concert 向出席演唱會嘅觀眾做咗個一人一票意見調查。如果攞第二隻歌黎打,成績可能仲差。
Muah! 比較合適在日本發片?你又知日本仔咩口味?又係憑空想像?
發片後無乜跟進活動,呢個同錢有關。我夠想好似 JYP 谷 TWICE 咁,響 Tower Records 成櫃成櫃都放晒佢地 d 唱片啦。你知唔知地皮響日本搵邊個同佢做發行呀?唔識就買隻 Tinkerbell 日本碟自己睇下啦。
你可唔可以講清楚 d 點解 PURETTY 失敗呀?話人未吸取教訓,咁你又講唔講得出個教訓係咩吖?PURETTY 唔係 APRIL 前身,咪亂咁將兩隊野黐埋黎講。

7 彩暻的加入
玩完 Produce 101 之後,做埋 d 短期 project 之後,根本彩暻又會好快變返做無業遊民。唔入 APRIL,你估地皮會突登整隊新女團俾你擔大旗出道呀?彩暻入 APRIL 有幾尷尬呀?好似時倫、A-JAX 咁而家日日數手指就唔尷尬?
彩暻加入 APRIL 之後,無補上 Somin 隊長一職?你要個隊長黎做乜?不嬲 APRIL 就係各司其職,無咩隊唔隊長,你唔係唔知呀話?算啦,睇黎你真係乜都唔知㗎啦。
加一個人要成隊轉風格?乜你咁睇得起地皮嘅勇氣呀?

8 其實APRIL本來應該走性感風格?
其實性感風是不是你老母本來應該走的風格?
你老豆應該 share 你老母俾大家共享囉我覺得。

9 性感風格回歸
四代女團中,欠缺性感女團擔當。就係因為之前幾代玩性感性撚到厭晒膩晒,先至無人行性感咋 on 9 仔。你睇吓 AOA、Hello Venus、Stellar 搞到咩下場啦。仲一味叫人行性感,你搵你老母行性感出道我就即刻買撚晒d碟佢啦。
咩歌不利打榜?根本打榜係一個好複雜嘅操作,涉及好多因素。唔係單單睇隻歌。我淨係知做音樂唔係一味靠打榜嘅。好多好聽嘅歌都唔一定打榜有好成績。

10 有資金有神曲沒有好分配?
我發覺呢條友真係好自相矛盾,第三句話人無神曲,呢頭又話人有神曲,究竟你想話有定無呀?
找不到 APRIL 定位,可以參考前輩?而家 FinKL、KARA d 神曲都俾 APRIL 攞晒出黎翻唱啦,你仲想佢地一世唱「別人的歌」呀?你有無黑心 d 呀?點條咁嘅黑路俾人地行?邊個聽你講就真係仆街等死啦。你咪撚再響 Youtube 扮撚晒專家點評啦。

[size=6]一打膠唔駛找啦。
同意,每個組合都有佢獨特既風格,可況佢竟然將最唔襯既風格講到好啱咁。
sorry,po左條膠片。
又係條cathy
我可唔可以轉載你D回應比果條cathy睇?
今次不是cathy
無任歡迎。你有咩論點,歡迎加埋落去潤飾一下。

雖然我唔想引起罵戰,但係條友講野真係無料扮四條,係一個不折不扣嘅 9upper,我忍唔到條友扮專家亂咁吹,所以不吐不快,寫咁多野黎屌柒佢。我唔屌佢,慳返d時間寫我自己 d 包膠仲好。
[知英台]

6月1日節目摘要

- 拉姑 My Mad Beauty Diary
- 奎利女神 beauty talk show
- APRIL 飯拍片段

(爆晒show,唔夠時間播 )

- MBC SPORTS+ 7 戰 8 cue (APRIL Rachel)
- 二姐新劇 tvN《想暫停的瞬間 : About Time》

節目豐富,超過四粒鐘。

10:30 pm 開台

http://jiyoungbb.weebly.com/
大面依個髮型太成熟🙈

一陣香港時間3:30pm車厘開vlive~
車王好耐無更新啦~
眼仔碌碌,萌死人無命賠
靚靚娜恩床照

不得了呀~
點解車厘連食野都咁得意架?
正宗「妹下妹下」
夏季校服~❤❤

點解車厘可以咁得意!?究竟點解!?

娜恩子話,佢今年夠二十歲,可以去投票啦!

去片!

Falling in APRIL

I want nobody nobody but you,啪啪!
車厘同 Soyeon 有好多互動

車厘集中Focus!

車厘認佢做老豆?

失敗1!

失敗2!

失敗到 lur 地

又賣萌

呢個好黐綫,失驚無神話黎就黎站立式一字馬

有人想有樣學樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞