[Fineapple] APRIL討論區 (2) 祝願妹妹團2018年大發

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
車車上次2個自己食食夠啦~
180501 古家正亨のフル新聞 ゲスト April

https://twitter.com/oldpaperoldmaga/status/991286137787318274
條片得30幾分鐘,遲下唔知有無 full length 放出黎...
知兄好快手!
後面有RANDOM DANCE..好似有KARA歌又有YG...不過無得睇>_<
今日9位呀!!!!!!!!!!!
好得意。。
4月29日 Oricon 榜,APRIL《TinkerBell》排第13位

4月30日 Oricon 榜,APRIL《TinkerBell》排第9位
車厘:「娜恩 Onnie,你見唔見果度有個傻佬係咁嗌你做娘子呀?」
娜恩:「嗯?」

車厘:「佢仲話佢係你相公喎!成個古代人咁,你話佢黐咗邊條線吖嗱?」
看圖說故事
笑死..RACHEL竟然話韓文真係好難..跟住車王話你5係韓國人黎架咩!?
Q.1. April入面邊個煮野食最叻?

我揀左娜恩~
大面係0
大面"我都煮野好叻架"
娜恩"佢淨係識得食架喳"
Q.2. April入面邊個運動神經最勁?

我揀左大面~
Q.3. April入面邊個氣場最勁(強勢)?

諗緊揀車車邊個,最後揀左車公~ 大面又係zero
娜恩覺得吾係車王最強勢,因為佢塊面圓碌碌~好baby face~ (同意!)
啱啱開始直播無耐,間房突然熄晒燈

到著返燈之際,珍率好冷靜咁執生,仲話:「Surprise!」

其他人淨係識得O咀同埋大笑

珍率做過 Boni Hani MC,果然唔同d
Q.4. April入面邊個係喊包?

我揀左娜恩~
車王最少人揀🤣
MC"車王係最強勢所以吾係喊包"
車王"我係機械人呀?" "大家,我吾係機械人黎架!" 😂😂😂😂
MC"其實車王好sweet同溫柔架"
真係好叻叻豬~👍
珍率而家大個咗,無咁容易喊架啦,反而娜恩子係好 sentimental。
試過幾次 fan sign 喊咗出黎。
我諗大家見佢係忙內就揀佢,我諗都無諗過揀佢lol本身諗揀大面,因為佢連玩個game都喊🤣
14分45秒果度,娜恩子話大面好鍾意 skinship。

之後珍率仲話大面「變態」

古家好似話而家係生放送架,唔好講呢d (我估係咁嘅意思)

古家再幫大面兜,話佢鍾意掂下 pat pat 姐 (hip hip)

大面唔知係咪鬼拍後尾枕,話 hip 大好きです

佢知到講錯野,即刻企起身再兜
笑死我😂😂仲要係咁講"吾係奇怪果隻鍾意呀" 大面is ok, we all knew you love hip~
做完古家個 live 之後,各個成員知到 Oricon single daily chart 攞第9位,都紛紛 post IG story 向 fans 致謝。

娜恩嘅致謝,整咗幾個表情 icon,再加個心心

車王打咗句日文講多謝,加個

珍率就日文韓文兩樣都打,話多謝咁多位,I love you 等等。留意佢仲打咗隻漢字添架

大面就打咗兩句日文,真心多謝 fans,又話好開心

Rachel 又係日文韓文兩樣都打,話永遠永遠愛 fans,Fineapple 最勁!係咁落表情icon。

最後到車公,佢一粒日文都無打,淨係寫 Oricon Chart Daily 第 9 位,好多謝咁話。

車公呀,你唔好咁懶啦,你做緊日本市場架。
1080p Full MV
https://youtu.be/Dz5WRUEkTkA

原來之前個條係無左開頭幾秒
0%
好可愛
嗌吔!個 50000+ view 嘅片你剷咗嗱?
條片越多view越快俾人ban
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞