全球暖化又輸一仗!

114 回覆
45 Like 138 Dislike
佢地表示好暖 開緊冷氣訓
其實近年真係唔夠以前凍
細個果時香港冬季起馬有一個月有2個星期
keep住6-10度到
唔似以家凍極都有十幾度
暖化撚仲有一招, 就係, 全球暖化導致天氣反常, 所以咁凍,

基本上佢地係立於不敗之地, 冇得嗌架
我阿婆話日治時期香港呢個時間已經冰天雪地,成個維港結晒冰,d人民可以響維港兩岸溜冰,同埋會響街邊整雪球擲d日軍,打成一片
反觀依加仲十幾度,全球暖化真係好嚴重,地球伯伯生病了!

癡線,你阿婆患咗妄想症啦
其實呀爺果代係講緊global cooling,無吹水,你自己搵返D相關報導就知
到後尾老豆果代又話係global warming,家下兜唔倒就話係climate change

我阿婆話日治時期香港呢個時間已經冰天雪地,成個維港結晒冰,d人民可以響維港兩岸溜冰,同埋會響街邊整雪球擲d日軍,打成一片

做咩講到悶都仲咁多真心
你估全球暖化真係講變暖咩
咁電車男淨係坐電車啦
MK仔淨係住旺角啦
你估全球暖化真係講變暖咩
咁電車男淨係坐電車啦
MK仔淨係住旺角啦

哈哈哈
凍先好 11月都仲30度真係痴鳩線
暖化撚仲有一招, 就係, 全球暖化導致天氣反常, 所以咁凍,

基本上佢地係立於不敗之地, 冇得嗌架

冬天十度以上叫咁凍

小學雞深受全球暖化影響 已經唔咩叫凍 仲好意思開post

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞