突發其想,其實偷渡入海洋公園是否可行?大家會用邊種方法?

293 回覆
806 Like 33 Dislike
潛水入有無得諗
我建議依照樓主水路既計劃,但點樣上水搶灘比靠合適,我諗到不如用潛水既方法由岸邊潛過去!

而潛水衣方面將會選擇用到dry suit,一上岸除左套dry suit就可以身都唔濕咁入海洋公園

屌 見到呢個po 諗起今日咁岩係園內個草叢到見到隻野豬 隻野真係從陸路爬上黎

湯姆·克蘭西 虹彩六號:海洋公園行動
入到去之後發現要同大陸人一齊排隊仲要排三個鐘先玩到遊戲
分分鐘 受唔住刺激 心臟病發作
建議潛入之前做一個詳細身體檢查
屌你老尾租得艇不如拎啲錢入場

可以係深灣遊艇會出發值明你己經有個400M既會藉

4億個會藉
搞咁多野,返一日工買張飛啦
低能仔,去打rainbow six,問
點出返黎
有人提出海路24小時有人睇住
咁計畫就要作出變動
現可發展為兩個方案供給選擇

方案一,按照原本路線,但改由凌晨出發,
上岸後入到公園裡搵地方匿埋,匿埋方式大致分為二類
1)入公園設施匿埋,環境好,但相對暴露機率大增
2)遠離設施,揀山區匿埋,保持距離以免被發現
匿埋訓覺,第二朝訓醒換衫入公園玩

壞處﹕夜間活動必須戴夜視鏡,開燈會比人發現,摸黑爬山一定死

方案二,兜遠路,戴氧氣桶、著潛水衣,
上岸後放在背囊度,然後做法照舊計劃一樣,
古語有云﹕見鬼勿O嘴、潛水怕屈機

壞處﹕氧氣桶好重,影響遊玩時心情
方案二,兜遠路,戴氧氣桶、著潛水衣,然後潛水過去
上岸後放在背囊度,然後做法照舊計劃一樣,
古語有云﹕見鬼勿O嘴、潛水怕屈機

壞處﹕氧氣桶好重,影響遊玩時心情

打漏幾隻字

方案一,按照原本路線,但改由凌晨出發,
上岸後入到公園裡搵地方匿埋,匿埋方式大致分為二類
1)入公園設施匿埋,環境好,但相對暴露機率大增
2)遠離設施,揀山區匿埋,保持距離以免被發現
匿埋訓覺,第二朝訓醒換衫入公園玩

補充 方案一
即是好似舊時大陸人偷渡咁
船家唔開燈,摸黑咁行
全部方法都唔可行

此帖已完
全部方法都唔可行

此帖已完

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞