三億日元搶劫案

112 回覆
84 Like 1 Dislike
破案率高?屌香港d犯咁低智
連換車都諗唔到都幾蠢
呢單真係好勁 一個都人都冇受傷就囉左3億走
好撚痴線
好奇一問
點解要設下追溯期
目的係咩?

https://plainlaw.me/2017/03/06/time/
固力果·森永事件
有無人可以講下呢單 聽講都係完美犯罪
睇過漫畫版 好正
部車有無出現返?咁多錢,有一部份可能新印,銀行有無記錄銀紙號碼,之後幾時先有出現呢d 銀紙?

部車有冇出現番? 有, 晌第二度搵到, 疑犯晌果度換車.
銀紙紀錄, 警方公布咁部份有紀錄嘅, 但果啲銀紙冇晌市面流通.

班友可能真係等十年先用d 錢

記得有套戲都係咁 偷嘢班人個大佬話要一齊等到追溯期過咗先用筆錢 但有個細嘅忍唔住手去咗使錢結果留低線索

不過做戲先要搞到邪不能勝正咁款 偷嘢實畀人拉姐 現實有腦嘅應該都忍到手 所以真係唔出奇

太蠢,搵地下錢莊/過大海
洗幾轉錢就可以洗到白

咁咪留低線索 點洗都好 最尾都會流通喺市面 除非有人銷毀咗啲銀紙姐 流通咪有線索可跟 你估警察唔識trace返啲錢邊到流出嚟?
部車有無出現返?咁多錢,有一部份可能新印,銀行有無記錄銀紙號碼,之後幾時先有出現呢d 銀紙?

銀紙紀錄, 警方公布咁部份有紀錄嘅, 但果啲銀紙冇晌市面流通.

記得有套戲都係咁 偷嘢班人個大佬話要一齊等到追溯期過咗先用筆錢 但有個細嘅忍唔住手去咗使錢結果留低線索

不過做戲先要搞到邪不能勝正咁款 偷嘢實畀人拉姐 現實有腦嘅應該都忍到手 所以真係唔出奇

洗幾轉錢就可以洗到白

咁咪留低線索 點洗都好 最尾都會流通喺市面 除非有人銷毀咗啲銀紙姐 流通咪有線索可跟 你估警察唔識trace返啲錢邊到流出嚟?

點解會被稱為完美犯罪就係因為無留低任何線索 如果係咁嘅話當然唔應該畀任何機會筆錢流出市面 咁當然會keep住筆錢 代表 如果個犯係想整單完美犯罪嘅話 佢一定唔會郁筆錢

做得呢d 經濟上一定唔方好,加上分完錢先可以叫真正各走各路,一日未分都仲心掛掛,好難忍,呢單野班友真係好好耐性,無野好講,如果一早分左錢應該無可能個個都忍到

查實成單野一至兩個人做既可能性有幾多?

從個結果嚟諗 單嘢應該少人有份參與 因為越多人參與就越大機會走漏風聲 尤其係越多人就越大機會分贓唔勻 到時殺人都有可能 又會留線索

到而家乜線索都無 警察又話市面唔見筆錢 應該真係忍咗手 咁要五六個人同時都咁好定力嘅機會率就一定細過一兩個人 姐係一兩個人做嘅機會率應該大過五六個人做 而且從流程睇都係唔需要多人 唔可以話一兩個人做嘅機會好大 但至少知道少人做嘅機會率應該大過多人做
有無諗過班賊點解會知有三億咁大數目係車同路線

洗幾轉錢就可以洗到白

係咁易查D恐怖份子一早俾人起晒出黎啦
用9億搵3億

洗幾轉錢就可以洗到白

係咁難查到嘅美國就日日有恐襲啦 isis有邊次唔話要喺美國本土發動恐襲呀 事實係真係起到好多恐怖分子出嚟喎 唔係點解而家嘅恐襲都係孤狼式為主
長瀨智也拍過套劇講呢單案
無知想問下過左追溯期即係警方唔會再追查銀紙編號?

洗幾轉錢就可以洗到白

恐怖份子洗黑金同普通大賊接觸到嘅地下錢莊喺兩回事
果個時代既三億現金,唔係支票或者銀河行入面嘅數字,邊個有能力洗到 untraceable

唔通銀行同警察都冇細心真係追銀紙上面嘅號碼
果班工人最後有冇bonus 出

有保險應該無問題

保險賠哂 同埋促成企業以後出糧派Bonus用銀行過數

做得呢d 經濟上一定唔方好,加上分完錢先可以叫真正各走各路,一日未分都仲心掛掛,好難忍,呢單野班友真係好好耐性,無野好講,如果一早分左錢應該無可能個個都忍到

查實成單野一至兩個人做既可能性有幾多?

從個結果嚟諗 單嘢應該少人有份參與 因為越多人參與就越大機會走漏風聲 尤其係越多人就越大機會分贓唔勻 到時殺人都有可能 又會留線索

到而家乜線索都無 警察又話市面唔見筆錢 應該真係忍咗手 咁要五六個人同時都咁好定力嘅機會率就一定細過一兩個人 姐係一兩個人做嘅機會率應該大過五六個人做 而且從流程睇都係唔需要多人 唔可以話一兩個人做嘅機會好大 但至少知道少人做嘅機會率應該大過多人做

睇流程其實一個人已夠
無知想問下過左追溯期即係警方唔會再追查銀紙編號?

唔查,d錢可以隨便用,知係你做都吹你唔漲
韓國果套真事改編既殺人回憶都係過左期限查唔到,永遠冇人知邊個係兇手
連登少年神探又要出動
破案率其實都唔係好準
要睇係咩案,上面緊唔緊張
D濕星野連案都唔立
有心拉ge再難都極速破案
係某D國家,連單案都係作出黎拉人ge政治任務
所以依D數據睇下好啦,唔駛太認真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞