三億日元搶劫案

112 回覆
84 Like 1 Dislike
日本大把懸案
有單入屋殺人全家仲留係現場上網食雪糕
都係拉唔到人

查實香港破案率好高下,可能人囗夠密,周圍都有人同鏡頭,連荒山野嶺都間中有人行山,外國既荒山野嶺可能成年都無人經過

唔好撚玩啦,尖沙咀幾單日光日日搶劫都無晒聲氣
日本大把懸案
都係拉唔到人

查實香港破案率好高下,可能人囗夠密,周圍都有人同鏡頭,連荒山野嶺都間中有人行山,外國既荒山野嶺可能成年都無人經過

扑爆玻璃搶鑽石
日本大把懸案
都係拉唔到人

捉學生最叻
日本大把懸案
都係拉唔到人

死人果d 破案率真係高,你講果d,真係查點查唔到,上次天降銀紙都追到人,只係上頭有無比壓力下面做野姐

自己睇
部車有無出現返?咁多錢,有一部份可能新印,銀行有無記錄銀紙號碼,之後幾時先有出現呢d 銀紙?

部車有冇出現番? 有, 晌第二度搵到, 疑犯晌果度換車.
銀紙紀錄, 警方公布咁部份有紀錄嘅, 但果啲銀紙冇晌市面流通.

我知筆錢係邊 嗰三億收埋左係軍艦島
破案率方面,2016年香港總體破案率47.3%,較2015年的44.8%上升2.5%。值得注意的是,在去年發生的28宗兇殺案,已全部被香港警方偵破,當中大部份涉及財政問題、男女感情、鄰居爭執及不同原因引致的糾紛。

唔鐘意香港警隊一件事,但破案率真係高
大部份涉及財政問題、男女感情、鄰居爭執及不同原因引致的糾紛

呢啲兇殺案要搵疑犯根本就易如反掌
我哋反而應該興幸香港冇咁多奇離古怪嘅兇殺
現場遺留品

鴨舌帽
在現場發現的外套里有一頂鴨舌帽,被認為是犯人的物品。本來根據分析帽子上的汗液可以查明犯人的血型,可是由於開始過於樂觀,警察爭相戴着取樂造成無法提取物證。這種鴨舌帽在立川市的帽子店一共被賣掉54個,追查到其中36個帽子的買主,還有18個找不到下落。

大部份涉及財政問題、男女感情、鄰居爭執及不同原因引致的糾紛

呢啲兇殺案要搵疑犯根本就易如反掌
我哋反而應該興幸香港冇咁多奇離古怪嘅兇殺

香港人就是夠理性,和理非非

自己睇

巴打 維基嘅嘢睇下就算 阿豬阿狗都改得

自己睇

巴打 維基嘅嘢睇下就算 阿豬阿狗都改得

破案率方面,2016年香港總體破案率47.3%,較2015年的44.8%上升2.5%。值得注意的是,在去年發生的28宗兇殺案,已全部被香港警方偵破,當中大部份涉及財政問題、男女感情、鄰居爭執及不同原因引致的糾紛。

2016 數據
日本差佬咁廢

咩都叫你私了 一係就叫你唔好開file
日本差佬咁廢

問左LA 先,藍可兒單野

所以破案率高囉

我住美國,做法差唔多

仲有最興嘅揾黑社會定期交人 揾替死鬼等等

不過我都同意上面有位巴打講嘅香港地細犯咗法好易俾人周到,的確係香港殺咗人除咗著草去第二到之外都唔知可以哩係邊到
果班工人最後有冇bonus 出
時事台?
果班工人最後有冇bonus 出

有保險應該無問題
啲人十年唔用筆錢咁食乜
啲人十年唔用筆錢咁食乜

可能好似金田一咁,主謀根本唔等錢洗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞