三億日元搶劫案

112 回覆
84 Like 1 Dislike
啲人十年唔用筆錢咁食乜

可能好似金田一咁,主謀根本唔等錢洗

現場遺留品

鴨舌帽
在現場發現的外套里有一頂鴨舌帽,被認為是犯人的物品。本來根據分析帽子上的汗液可以查明犯人的血型,可是由於開始過於樂觀,警察爭相戴着取樂造成無法提取物證。這種鴨舌帽在立川市的帽子店一共被賣掉54個,追查到其中36個帽子的買主,還有18個找不到下落。

仲有乜證據?
啲人十年唔用筆錢咁食乜

可能好似金田一咁,主謀根本唔等錢洗

我都想見下唔等錢洗既大賊
拍過唔少日劇/SP既題材
最記得有一套話係警察啲仔女做
之後幫保警形象 發放偽證劇
日本差佬咁廢

問左LA 先,藍可兒單野

呢單一定有d陰謀
鄧佢父母慘
蠟人形城殺人事件

完美的犯罪係一種藝術
破案率方面,2016年香港總體破案率47.3%,較2015年的44.8%上升2.5%。值得注意的是,在去年發生的28宗兇殺案,已全部被香港警方偵破,當中大部份涉及財政問題、男女感情、鄰居爭執及不同原因引致的糾紛。

唔鐘意香港警隊一件事,但破案率真係高

咩都叫你私了 一係就叫你唔好開file

所以破案率高囉

死黑警
破案率方面,2016年香港總體破案率47.3%,較2015年的44.8%上升2.5%。值得注意的是,在去年發生的28宗兇殺案,已全部被香港警方偵破,當中大部份涉及財政問題、男女感情、鄰居爭執及不同原因引致的糾紛。

咩都叫你私了 一係就叫你唔好開file

我住美國,做法差唔多

天下警察一樣黑
樓主出完就走左

個賊偷完錢都無出現過啦

樓主係坂井個細佬,又無啦啦提番呢單案,嫌疑好大,快啲報警拉佢啦
好多日劇都用過黎做題材 之前先睇完一套

金田一
樓主唔講當時情況

最大機會係政府自導自演,用調查名義打壓學生運動
樓主出完就走左

個賊偷完錢都無出現過啦

樓主係坂井個細佬,又無啦啦提番呢單案,嫌疑好大,快啲報警拉佢啦

現場遺留品

鴨舌帽
在現場發現的外套里有一頂鴨舌帽,被認為是犯人的物品。本來根據分析帽子上的汗液可以查明犯人的血型,可是由於開始過於樂觀,警察爭相戴着取樂造成無法提取物證。這種鴨舌帽在立川市的帽子店一共被賣掉54個,追查到其中36個帽子的買主,還有18個找不到下落。

日本警犬過肥年
依家應該冇可能做到掛 因為度度都咁多cam
運鈔車司機就係犯人

香港人犯案無乜腦

或者咁講,好少會出現智慧罪犯
呢方面日本多好多

有得「買豬仔」香港警隊破案率100%
好奇一問
點解要設下追溯期
目的係咩?
以前睇套日劇話係警察做,開埋公司做警察退休金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞