【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XIX

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
似乎聽punk既,條path都係咁上下。
我都係2000左右先番兜聽佢地,好彩既係,嗰時已經唔會當佢地係電子咁聽,反而好正。
如果我係聽緊Yazoo嗰期聽YMO,一定唔入耳。
我唔是punk仔喎
世事真係好撚奇妙 我記得以前YMO啲碟無得streaming 咁我部電腦壞咗 無咩嘢好做 就聽下歌啦 試下搵YMO 竟然有好多喎
漏左個post字。
喺Youtube鳩㩒

搵到沢田研二唱法文歌

https://youtu.be/40JbyGiy6so
我D法文好過佢

不過日文佢就應該叻啲
雖然係1975年既作品,比之前考古嗰d 6字頭遲左十幾年,但聲音設計上最超前既係呢位Bernard Parmegiani。(呢班友屋企係咪都養左隻叮噹?)

唔係教授級但都係學院底,而且曲式好狼死。例如呢首 “彈性練習曲“,中段用耳筒聽真係好似比一堆音效箭雨兜頭插。成張碟就咁用落去2049完全無人會懷疑!

Bernard Parmegiani - De Natura Sonorum
https://youtu.be/c_JHjUFfOs8?t=805
聽日睇xx
可以現場j下Oliver男神

Sonic Youth - Washing Machine

I've never loved Sonic Youth, but this is memory
memory is a monster
Your Mum shared their event. 1 hr ·
Show alert! The Notwist make their Hong Kong debut with us at TTN this coming April 19. Tickets on sale now! ticketflap.com/thenotwist
德國最具代表性嘅獨立樂隊The Notwist將首度來港演出!德國音樂真係唔止電音同Krautrock㗎!4月19號,TTN,大家齊齊嚟現場感受德國式嘅溫柔幽默啦~買飛呢邊:ticketflap.com/zh/thenotwist
#yourmumhk #notwist

唔知佢哋頂唔頂得順香港咁凍
Clockenflap時已經有預告. 估唔到係5.0搞
真係好撚凍 今日
今日真係頂唔順,仲要落雨
凍到叫外賣算 廢事落街睇黑絲 太凍啦
淨係知岩岩果年完左
第二個禮拜已經賣今年既飛
Your Mum shared their event. 1 hr ·
Show alert! The Notwist make their Hong Kong debut with us at TTN this coming April 19. Tickets on sale now! http://ticketflap.com/thenotwist
德國最具代表性嘅獨立樂隊The Notwist將首度來港演出!德國音樂真係唔止電音同Krautrock㗎!4月19號,TTN,大家齊齊嚟現場感受德國式嘅溫柔幽默啦~買飛呢邊:http://ticketflap.com/zh/thenotwist
#yourmumhk #notwist

應該會睇了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞