《鋼之鍊金術師》被封「史詩級災難」日本上映首周戲只有一個觀眾…

292 回覆
320 Like 4 Dislike
對唔對得住牛媽阿⋯⋯
日本呢啲真人化真係冇好帶協

得劍心對得住個原作

Death note

二十世紀少年都唔差

計埋劇就監獄學院都正

呢幾套好
係因為本身原著世界觀同角色適合改編成電影

劍心=武俠片
Death note=犯罪劇情片
二十世紀少年=懸疑劇情片
監獄學院=笑片

啲角色變真人都唔似cosplay
就算劍心都唔會好似戴紅色假髮咁

寄生獸

第一集幾好,第二集唔得
分分鐘出套鋼煉 JAV 仲多REVENUE
日本仔真人化最撚大獲係個做型
漫畫畫出黎為左有視覺效果同特點 D 人既髮型衣著一定特別唔同
但一直接真人化果d特點就會顯著過頭變得7
你做真人化一定要改呢點 偏偏日本仔就係唔撚識
你試下One piece真人化
搵條友背心+草帽/赤裸上身+牛仔帽
根本7到唔敢想像

其實劍心真人版已係一個好好示範,
你試下真人版個造型好似原作咁橙紅色丫,
一定變得好cosplay
漫畫畫出黎為左有視覺效果同特點 D 人既髮型衣著一定特別唔同
根本7到唔敢想像

外國對劍心電影既評價好似都唔差
你諗下艾爾果個機甲要真人化,同埋有好多虛幻既元素根本好難去真人化,係自己攞黎賤啦

根本真人化就無成功過
根本7到唔敢想像

劍心唔洗特技 同啲好浮誇既造型 而且個武指 真係做得出色 打鬥好正
加上故事背景係日本 黃種人做最自然
你搵個鬼佬扮劍心 真係唔敢想像
死亡筆記 寄生獸 都好睇
其實其人化最好睇係頭D
根本7到唔敢想像

劍心唔洗特技 同啲好浮誇既造型 而且個武指 真係做得出色 打鬥好正

唔駛浮誇,你諗下真人紅色假髮劍心會點
根本7到唔敢想像

唔駛浮誇,你諗下真人紅色假髮劍心會點

就係部電影冇跟到先覺得唔柒
好似老奧咁搞Gantz:o會唔會重有睇頭
鋼鍊唔拍夠7季電視劇都講唔晒個世界觀啦
日本電影積弱, 老闆要穩陣, 只敢改編ACG作品,
自己又冇錢冇技術, 結果套套都爆死收場

近年連ACG都死死地, 新野冇幾可掂, 其實都幾大鑊
未見過有漫畫拍電影係會好睇, 死亡筆記算OK, 不過都完全呈現唔到動畫既氣氛, 根本你呢D咁天馬行空既題材由真人去演, 已經係格格不入

我直情係覺得會好尷尬, 之前唔夠膽入場睇巨人電影

近年成堆破記錄都話冇幾可掂 笑撚死我

其實拍人中之龍可能幾有睇頭

近年成堆破記錄都話冇幾可掂 笑撚死我

講緊ACG本身
鋼煉其實係鬼佬樣
除左清國個幾個角色同伊修巴爾
其他全部白人
應該搵鬼佬做

另外 真人化始終係荷里活處理得更好
人地係會重塑成個故事 場景
令佢適合係電影上面拍出黎
但日本就直接搬字過紙
你話死唔死
火星異種垃圾到無人提

鬼佬都有代表作,綠燈俠
原來我都睇過唔少真人化電影
好既:
喰種
死亡筆記
劍心
NANA

衰既:
爆漫
巨人

呢套鋼鍊真係唔敢試
想問下銀魂大家覺得點

比鬼佬拍好過啦
好似果套攻殼機動隊
如果比日本雋仔拍,不敢想像

攻殼咪又係變咗垃圾

有D漫畫根本就唔可以真人化

攻殼只係拍到好普通
同日本果種災難級真人化完全比較唔到
好既:
喰種
死亡筆記
劍心
NANA

衰既:
爆漫
巨人

呢套鋼鍊真係唔敢試
想問下銀魂大家覺得點

銀魂票房係改篇漫畫最高既一部作品,黎緊會拍續集,你話呢?
好既:
喰種
死亡筆記
劍心
NANA

衰既:
爆漫
巨人

呢套鋼鍊真係唔敢試
想問下銀魂大家覺得點

銀魂票房係改篇漫畫最高既一部作品,黎緊會拍續集,你話呢?

咁值得睇下喎
對唔對得住牛媽阿⋯⋯
日本呢啲真人化真係冇好帶協

得劍心對得住個原作

Death note

二十世紀少年都唔差

計埋劇就監獄學院都正

呢幾套好
係因為本身原著世界觀同角色適合改編成電影

劍心=武俠片
Death note=犯罪劇情片
二十世紀少年=懸疑劇情片
監獄學院=笑片

啲角色變真人都唔似cosplay
就算劍心都唔會好似戴紅色假髮咁

公平D,其實劍心同Death Note都係華納有份

岸谷五朗自HIGH之作,HIGH到自己做埋真島
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞