《鋼之鍊金術師》被封「史詩級災難」日本上映首周戲只有一個觀眾…

292 回覆
320 Like 4 Dislike
唔怪得之前牛媽上節目訪問果陣光速割蓆

有份反呢套電影既都係支那賤種,韓狗,美畜
其實唔跟劇情,自己原創返d劇情,背景set係現金日本可能好睇d
跟足劇情實同動畫有比較

有冇 detail
近年真人化較好真係得攻殻機,但都唔係日本製

蝦蝦蝦

其實呢套我反而唔鍾意, 因為裡面既演員角色跟動畫版都格格不入
架仔拍戲真係好撚恐怖
根本日本電影嘅製作水平就好差
莫講話荷李活 連港產片都追唔上
佢最多都係拍到好似電視劇咁
完全冇電影嗰種感覺

日本凈係適合拍d愛情小品架咋

刑事偵探日本古裝其實都okay

有冇 detail

唔想搵 我記得佢話咩電影版有佢自己既劇情 可以唔好當佢漫畫咁睇 係新既故事 咁上下 果陣我聽到都黑人問號 依家明點解
而且真人化重點係你點將天馬行空既動畫設定,改編成貼近現實造型、效果,而唔係單純複製貼上

呢點美國堆英雄片改得剛好
但以前套全新退化,仲有之前忍者龜、Power ranger等等就⋯
套野最大貢獻係牛媽順帶開左個畫展 正到仆街
見撚到成班傻仔好似cosplay咁
都唔想睇啦

呢類異世界觀嘅動漫作
冇荷里活級製作根本唔會拍得好
好心日本仔學下人哋marvel呀、哈利波特嗰啲
係點樣拍改篇電影啦

日本漫畫角色大部份都係用西人做藍本,但拍真人電影又要搵日本人,唯有染髮化妝補救,結果全部都搞到cosplay咁,明明亞洲人身高輪廓但又金髮藍眼.

呢個問題
一睇 JoJo 就知咩事
個個 米9 鬼佬樣

我覺得關制作費事
鋼鍊有冇巴打睇左?
同巨人比﹐邊套柒 D?
見撚到成班傻仔好似cosplay咁
都唔想睇啦

呢類異世界觀嘅動漫作
冇荷里活級製作根本唔會拍得好
好心日本仔學下人哋marvel呀、哈利波特嗰啲
係點樣拍改篇電影啦

日本漫畫角色大部份都係用西人做藍本,但拍真人電影又要搵日本人,唯有染髮化妝補救,結果全部都搞到cosplay咁,明明亞洲人身高輪廓但又金髮藍眼.

呢個問題
一睇 JoJo 就知咩事
個個 米9 鬼佬樣

頭一二部根本是英國佬嚟
寄生獸唔差

真人版黎講寄生獸算係好個堆

始終寄生獸世界背景係現代
唔使好似鋼練同劍心咁, 扮唔同時代既風格
無鄧萃雯已經不了
荷里活拍龍珠都麻麻

嗰套好似叫man of steel
可以慳返
20世紀少年
因為電影版走到追哂成套漫畫[/quote]
睇到大結局唱個首歌依家仲哼到出黎
HALO...HALO....EVERY...BODY
呢套真心好睇[/quote]
鼓手春波夫
20世紀少年真係神作
以前睇個陣,我都覺得自己可以拯救世界[/quote]
今年去過大阪,去expocity行個陣都買左個太陽之塔figure
20世紀少年
因為電影版走到追哂成套漫畫

睇到大結局唱個首歌依家仲哼到出黎
HALO...HALO....EVERY...BODY
呢套真心好睇[/quote]
鼓手春波夫
20世紀少年真係神作
以前睇個陣,我都覺得自己可以拯救世界[/quote]
今年去過大阪,去expocity行個陣都買左個太陽之塔figure[/quote]
其實套野講乜
細個個陣睇過但完全唔知做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞