貢茶算唔算珍奶界龍頭大佬

248 回覆
1896 Like 102 Dislike
點解要飲緊先睇到呢個post

扔撚左佢啦
大陸最hit果2間一定好味
你睇下佢地用咩茶同咩設備就知, 茶用sri lanka, cheeze top 係tillamook/land o'lakes
設備用huber+thermal care
chiller係用thermoscience rapid chiller
香港真係無得鬥 , 原因:

喜茶-IDG資本-超一億元投資
奈雪の茶-天圖資本-過億元投資

而家跟本燒錢

香港有幾間最搞笑唔係用pp黎裝熱飲
拎d杯塑膠成份做migration tests 真係出撚哂事

我成日都唔識點可以一次飲曬芝士同茶
好似好易倒瀉搞成身都係

至少45度,係要好大

佢個膠蓋有個凸起左個位比你揭起塊膠 之後就飲到
日出茶太
連啲珍珠都係甜既

Btw最近完全見唔到,是咪汁曬
同埋就算貢茶我多數飲鮮奶仙草凍
日出茶太
連啲珍珠都係甜既

機場出面有
日出茶太
連啲珍珠都係甜既

幾年前出過事塑化劑有佢份
香港好似無哂
之前去柬蒲寨機場見到有
日出茶太
連啲珍珠都係甜既

機場出面有

紅磡火車站好似都仲有
元朗Yoho mall開左間新comebuytea
同平時既comebuy好唔同 都係即沖既
好撚好飲 好飲過天仁
間野開左無再飲過天仁

真,好過普通comebuy

厚奶烘培烏龍
就算唔叫微糖 佢本身杯野飲都唔算好甜
天仁真係冇得輸 913 鮮奶茶無敵
茶湯會紅豆拿鐵世界級
天仁飲完會肚痛
連清玉都未試過同我講天仁 天仁都好垃鳩圾 冇茶味

天仁冇茶味

睇人,我試過元朗舊鋪連中兩次伏好似飲水咁

天仁都係睇分店 不過飲過大部份都好飲
記得唔好飲嘅有 旺東站 元朗舊舖
最好飲大埔超級城

元朗好似淨係試過千色鋪

以前係大馬路KFC同恆香中間條路仔到開
Sharetea奶蓋天下第一
茶湯會好飲過天仁wor

另外想問下share tea好唔好飲?
茶湯會好飲過天仁wor

頂盡同天仁差唔多
但係貴三份一又細三份一
貢榮
茶湯會完勝
天仁啲珍珠用蜂蜜定蜜糖浸住
幾好味

煲完用黃糖焗 之後再用蜂蜜水浸住 超過三個鐘用唔晒會扔
茶湯會好飲過天仁wor

share tea茶冇茶味, 狗都唔屌
天仁鮮奶綠打手
913茶王

913所有野 同落神都正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞