貢茶算唔算珍奶界龍頭大佬

248 回覆
1896 Like 102 Dislike
貢茶係全線分店都好穩定咁難飲

認真 我試過哂全線嘅貢茶 得屋企附近嗰間係好飲

淘大個間好難飲

唔會有一間係好飲 話我一碌鳩打一船人都係咁講
從來唔會係任何台式飲品店點奶茶
明明香港d奶茶好飲咁撚多

茶記奶茶屌打所有台式奶茶
台狗垃圾都有人吹奏

飲到J短
貢榮唔係多d 分鋪咩
原來仙跡岩算高質
可惜已經執到得返一間
台狗垃圾都有人吹奏

飲到J短

本身無J 飲到死都要飲
連清玉都未試過同我講天仁 天仁都好垃鳩圾 冇茶味

天仁冇茶味

睇人,我試過元朗舊鋪連中兩次伏好似飲水咁

天仁都係睇分店 不過飲過大部份都好飲
記得唔好飲嘅有 旺東站 元朗舊舖
最好飲大埔超級城

元朗好似淨係試過千色鋪
貢榮唔係多d 分鋪咩

係 但想佢快撚啲執柒哂佢
大陸最hit果2間一定好味
你睇下佢地用咩茶同咩設備就知, 茶用sri lanka, cheeze top 係tillamook/land o'lakes
設備用huber+thermal care
chiller係用thermoscience rapid chiller
香港真係無得鬥 , 原因:

喜茶-IDG資本-超一億元投資
奈雪の茶-天圖資本-過億元投資

而家跟本燒錢

香港有幾間最搞笑唔係用pp黎裝熱飲
拎d杯塑膠成份做migration tests 真係出撚哂事

奈雪貴到仆街(平均30人仔)+長期勁多人 咁都蝕?
不過大陸飲依啲有樣野比香港好就係有位比你坐

天仁冇茶味

最好飲大埔超級城

元朗好似淨係試過千色鋪

而加千色勁多人 見到都唔想排 但係個味ok無話淡

天仁冇茶味

最好飲大埔超級城

元朗好似淨係試過千色鋪

天仁冇茶味

最好飲大埔超級城

元朗好似淨係試過千色鋪

貢茶個朱古力奶蓋幾好飲幾夠味
利申非打手 不過飲貢茶淨係會飲呢隻味唔會飲其他
元朗Yoho mall開左間新comebuytea
同平時既comebuy好唔同 都係即沖既
好撚好飲 好飲過天仁
間野開左無再飲過天仁

真,好過普通comebuy
咁都吊 賺你十幾蚊 吊到西西聲 唔鍾意飲未未撚飲 你都幾撚有趣
香港黎講

天仁, 清玉, 賞茶, 茶湯會, sharetea < 呢5間唔差

珍珠既話就好睇幾時煮好, 一早煮完仲差好多
所以多人買既店珍珠turnover rate 大d 係好事

巴打盛行 咁有研究

以前PhD 研究starch retrogradation
而家做某bank audit firm, 做food beverage consulting analysis
咁都吊 賺你十幾蚊 吊到西西聲 唔鍾意飲未未撚飲 你都幾撚有趣

講下都唔得咁撚惡?
大陸最hit果2間一定好味
你睇下佢地用咩茶同咩設備就知, 茶用sri lanka, cheeze top 係tillamook/land o'lakes
設備用huber+thermal care
chiller係用thermoscience rapid chiller
香港真係無得鬥 , 原因:

喜茶-IDG資本-超一億元投資
奈雪の茶-天圖資本-過億元投資

而家跟本燒錢

香港有幾間最搞笑唔係用pp黎裝熱飲
拎d杯塑膠成份做migration tests 真係出撚哂事

我成日都唔識點可以一次飲曬芝士同茶
好似好易倒瀉搞成身都係

至少45度,係要好大
天仁=尿

冇嗌微糖可以冇甜味 一陣苦澀味真係不了

茶湯會啲珠又太細

Sharetea係比較好少少

總體嚟講 大家都係一樣

呢度咁多人話難飲點解唔屌得? 扮咩賺得少貢茶啲化學茶精奶精成本有幾高 唔好話你賺十幾蚊比啲咁低質嘅野出黎?同價位嘅其他brand都有人讚啦
甜到仆街
垃圾黎
天仁=尿

冇嗌微糖可以冇甜味 一陣苦澀味真係不了

茶湯會啲珠又太細

Sharetea係比較好少少

總體嚟講 大家都係一樣

巴打飲邊間 天仁旺東站我都試過無味
但sharetea真係過甜
同埋嗌鮮奶版香好多
點解要飲緊先睇到呢個post
點解要飲緊先睇到呢個post

隔住個moon見到都唔開胃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞