貢茶算唔算珍奶界龍頭大佬

248 回覆
1896 Like 102 Dislike
仲有 咩歇腳亭come buy coco全線都係激甜
已經試過幾間
尖沙咀alley都好好飲

珍珠勁撚好食
正係飲過黑糖鹿丸鮮奶
未飲過奶茶果啲
不過多人到仆街 最近個杯又好似細左

之前飲盆栽奶茶 有oreo碎
出奇地好夾奶茶 珍珠都好好食
但真係太多人
賞茶既波霸奶綠都好好飲
覺得佢啲波霸好食過天仁茗茶啲珍珠

你飲下德褔果間
佢令我留下壞印象sad

你上面都識講睇分店
點解唔見你試下依間其他分店?

未試姐 老實講無一間稱得上難飲 真係得貢茶
茶湯會 天仁 koi
沙田茶湯會勁撚難飲
913鮮奶茶+珍珠 少甜
沙田茶湯會勁撚難飲

試下旺角登打士街果間
913鮮奶茶+珍珠 少甜

識貨
Coco 同 sharetea 邊間好飲啲

後者
響我心目中仙跡岩永遠第一

未飲過 邊度有 想試下

佐敦仲有
響我心目中仙跡岩永遠第一

未飲過 邊度有 想試下

佐敦仲有

Thanks!
屌你老母收皮勁撚難飲
全糖/少甜 都係糖水味
半糖微糖直情係無味
只係一杯屎色水

識飲一定飲天仁
微糖左都有陣奶茶香
其次sharetea comebuy

非打手 飲梗貢茶屎水上黎屌 好撚難飲

除左天仁,茶湯薈都得
元朗Yoho mall開左間新comebuytea
同平時既comebuy好唔同 都係即沖既
好撚好飲 好飲過天仁
間野開左無再飲過天仁
元朗Yoho mall開左間新comebuytea
同平時既comebuy好唔同 都係即沖既
好撚好飲 好飲過天仁
間野開左無再飲過天仁

屯元天jj表示試下先
Btw 天水圍站就快開天仁
睇完標題本身想入黎屌鳩你
睇埋內容就
塑化劑
有次business trip 番大陸飲喜茶,跟本太撚屈機,不過大陸野除左狗肉同活貓刺身之外,係連登講應該屌到仆街

香港同台灣都飲過唔少,我跟mobile01飲過top10 list, 天仁同茶湯會算係比較好少少, 台灣就試左70%下面個表

茶湯會係春水堂開架
天仁係茶底好咋嘛 我去只會飲茶 加上好似細杯d
登打士街間koi

呢間要少甜先正
但佢旺角另外一間唔洗少甜都已經啱啱好
點解佢得旺角先有
塑化劑

plasticizer? 定你specific指起雲劑?唔同慨念
用前者係珍奶度其實用處不大
有次business trip 番大陸飲喜茶,跟本太撚屈機,不過大陸野除左狗肉同活貓刺身之外,係連登講應該屌到仆街

香港同台灣都飲過唔少,我跟mobile01飲過top10 list, 天仁同茶湯會算係比較好少少, 台灣就試左70%下面個表

之前有post話喜茶有啲成份係香港係禁左
揾唔翻 巴打自求多福

呢個一定唔準 竟然冇樺達奶茶
一芳d珍珠咁細粒梗係多

呢個一定唔準 竟然冇樺達奶茶
一芳d珍珠咁細粒梗係多

https://www.mobile01.com/newsdetail/22101/taiwan-pearl-milk-tea-blind-test-2017
樺達奶茶一般, 茶味唔係真係咁出
Koi芋圓勁好食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞