究竟邊一個發明「著suit等於專業」?

89 回覆
233 Like 16 Dislike
不得了 呢個post要favourite
全球十大首富有幾個著suit?佢地係咪好唔專業?

有錢同專業係兩回事
有錢人著西裝係上流社會既象徵

steve jobs同朱克伯格好唔上流

佢地去president ball咪一L樣著suit
又唔見佢地T-shirt牛仔褲去參加晚宴

樓主識閪咩
讀緊書都要著suit present嗰啲先造作

其實冇乜人想著
如果第一次見面,你Tee加條爛既501上黎我公司,
我驚出面個小姐唔俾你入黎

on9仔做下老闆隻狗,就當正全世界恨去你間垃圾公司

酸到,陣毒撚廢柴味出晒黎
唔洗問都知你係日日望住人地身光頸靚返中環眼紅人
一係就係office俾班西裝友點黎點去冇聲出個d

Suit定義係乜先
Present要著full suit真係好on9
Present要著full suit真係好on9

其實係種阿諛奉承既文化

每人都想比人做多少少、突出少少去討好其他人

當人人咁做你唔做自然將你比下去

有錢佬唔洗擦人鞋著咩有咩所謂,但遇到比佢有錢或者佢要討好既人同樣都會裝扮下

下?
返中環叫身光頸靚
你聽過悶聲發大財未呀
淨係覺得好熱
淨係覺得好熱

Agger
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞