$2500住到獨立屋 港女移民墨西哥慨嘆香港唔係人住

107 回覆
37 Like 22 Dislike
國際最佳城市vs第三世界 港女真係追住d屎黎食

人唔笑 狗都吠

好拎唔拎 拎依樣嚟打飛機

屌你老母咩 腥港一半人口生活得叫苦連天 , 仲拎國際最佳城市嚟打飛機

你世世代代唔做狗真係哂撚哂

邊一半叫苦連天
自己廢唔好代表埋其他人okay?

你睇下香港貧富懸殊人口差距就知唔止一半人叫苦連天
你過得好唔等於全香港人過得好
某程上香港社會發展比墨西哥仲畸形

係香港窮都好過係墨西哥住
d咁既垃圾人種國家真係你住埋我嗰份
死左都唔知咩事

我可以同你講,美國同墨西哥治安差唔多
主要係睇地方,美國有d洲都好撚窮治安好差
唔洗乜無槍管
所以真係睇地方住
不過香港係罪案率少係真既

我而家住LA 治安差都係因為d墨仔,呀差同黑人
墨西哥?不了
留返俾d窮撚得架喇

冇撚有錯!
痴撚線

非洲,墨西哥都開始吹奏

攞非洲同墨西哥比 咪撚憨鳩啦 以人均gdp黎計墨西哥仲有錢過南非泰國中國巴西 人均擁車率更加係接近台灣 你以為墨西哥真係貧困第三世界
墨西哥有冇可能再轉去美國藉

條龍長到一世都唔會入到
痴撚線

非洲,墨西哥都開始吹奏

攞非洲同墨西哥比 咪撚憨鳩啦 以人均gdp黎計墨西哥仲有錢過南非泰國中國巴西 人均擁車率更加係接近台灣 你以為墨西哥真係貧困第三世界

你都憨撚鳩
拎人均擁車率黎比較
照你咁講,計人均gpa, 澳門,香港都top 10啦
同埋,我冇話非洲比墨西哥好

家下唔係非洲定墨西哥好既問題 亦都唔係話墨西哥係發達國家 問題係兩個係水平完全唔同既地方 根本唔可以擺埋同一條線上 墨西哥並唔係想像之中咁落後

六七十年代既墨西哥仲發達過同時期既韓國 墨西哥城仲隨時發達過香港 只係因為1983年既債務危機之後先變到以家咁頹廢
雖然而家只係一個中高水平既發展中國家 但絕對唔會係同非洲一樣咁落後

1975既墨西哥城 嗰陣時人地已經有地鐵同高速公路
https://youtu.be/LWgBCAYTg4E
陣間訓訓下教比人斬個頭落黎掛係天橋到
國際最佳城市vs第三世界 港女真係追住d屎黎食

國際最佳城市

每日幾單自殺,國際最佳城市??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞