$2500住到獨立屋 港女移民墨西哥慨嘆香港唔係人住

107 回覆
37 Like 22 Dislike
人地住邊自己揀 生活得開開心心
你睇下你同我一齊困住係香港葡萄人地
移民都要搵蝗結婚
國際最佳城市vs第三世界 港女真係追住d屎黎食

人唔笑 狗都吠

好拎唔拎 拎依樣嚟打飛機

屌你老母咩 腥港一半人口生活得叫苦連天 , 仲拎國際最佳城市嚟打飛機

你世世代代唔做狗真係哂撚哂

邊一半叫苦連天
自己廢唔好代表埋其他人okay?

你睇下香港貧富懸殊人口差距就知唔止一半人叫苦連天
你過得好唔等於全香港人過得好
某程上香港社會發展比墨西哥仲畸形
人地住邊自己揀 生活得開開心心
你睇下你同我一齊困住係香港葡萄人地
你葡萄埋我地個份啦
移民都要搵蝗結婚

呢D國家既支那人都係做生意多,自食其力,搵錢唔少,墨西哥有咩福利吸引到大食懶班蝗?
墨西哥有冇可能再轉去美國藉

人唔笑 狗都吠

屌你老母咩 腥港一半人口生活得叫苦連天 , 仲拎國際最佳城市嚟打飛機

邊一半叫苦連天

係香港窮都好過係墨西哥住
d咁既垃圾人種國家真係你住埋我嗰份
死左都唔知咩事
好去唔去去墨西哥呢d危險國家

港女真係特別無腦
我都幾佩服以前嘅華人,為生活肯出走去美洲,印尼同馬來西亞,而加現代人正正缺乏呢種冒險精神

咁既精神我都佩服
但現代人有無就唔知啦
臭港出曬名係仆街地方 走到唔走咩 係冇錢走咋
墨西哥佬搶住去美國,佢個搶住去墨西哥
係咁好啲墨仔唔會而仆爛仆都要仆去美國打黑工啦

拎啲國際城市同啲發展中城市比

紐約 多倫多咪一樣咁急 啲人一樣咪要儲錢買樓

你去非州可以仲平 啲土著冇錢嘅概念呀

咁都帶得吹捧

人唔笑 狗都吠

邊一半叫苦連天

係香港窮都好過係墨西哥住
d咁既垃圾人種國家真係你住埋我嗰份
死左都唔知咩事

我可以同你講,美國同墨西哥治安差唔多
主要係睇地方,美國有d洲都好撚窮治安好差
唔洗乜無槍管
所以真係睇地方住
不過香港係罪案率少係真既
移民都要搵蝗結婚

我一開始仲諗緊新疆算唔算蝗
下一段佢就已經話要教個女普通話
成日講起墨西哥 都諗起breaking bad
我都幾佩服以前嘅華人,為生活肯出走去美洲,印尼同馬來西亞,而加現代人正正缺乏呢種冒險精神

俾人賣豬仔去做咕哩 你講撚到佢哋個個奪寶奇兵咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞