$2500住到獨立屋 港女移民墨西哥慨嘆香港唔係人住

107 回覆
37 Like 22 Dislike
國際最佳城市vs第三世界 港女真係追住d屎黎食

人唔笑 狗都吠

好拎唔拎 拎依樣嚟打飛機

屌你老母咩 腥港一半人口生活得叫苦連天 , 仲拎國際最佳城市嚟打飛機

你世世代代唔做狗真係哂撚哂

邊一半叫苦連天
自己廢唔好代表埋其他人okay?

你睇下香港貧富懸殊人口差距就知唔止一半人叫苦連天
你過得好唔等於全香港人過得好
某程上香港社會發展比墨西哥仲畸形

係香港窮都好過係墨西哥住
d咁既垃圾人種國家真係你住埋我嗰份
死左都唔知咩事

我可以同你講,美國同墨西哥治安差唔多
主要係睇地方,美國有d洲都好撚窮治安好差
唔洗乜無槍管
所以真係睇地方住
不過香港係罪案率少係真既

我而家住LA 治安差都係因為d墨仔,呀差同黑人
墨西哥?不了
留返俾d窮撚得架喇
屌 香港生活點差都唔駛去到墨西哥呀
真係好撚發達就搏下 佢又唔係喎
好勇敢
點解一定要睇到人地個決定咁差

住o係先進城市做三等公民 vs 住o係發展中國家做中產階級

你覺得你地既生活一定好過人地 ?
國際最佳城市vs第三世界 港女真係追住d屎黎食

睇佢連去到墨西哥都仲要搵支那狗結婚已經知佢追屎食
國際城市同第三世界嘅移民根本唔同目的

國際城市嘅移民多數來自更差嘅地區
為咗完善嘅福利 穩定生活嘅保障

第三世界移民就梗係有錢有學歷嘅投資者
貪佢法律漏洞 乜嘢成本都低 可以搵大錢
再講 一移民過去就係中上階層
安全/待遇都唔差得去邊..
香港通緝犯著草落腳地之一
智利阿根廷點都好少少呱

哥倫比亞墨西哥秘魯厄瓜多爾就真係不了

商機
冇人想知

商機

做獵人

宏觀世界最有錢個啲 有幾多係要靠移民去第三世界發達

做非法野撈偏就啱嘅
係咁好啲墨仔唔會而仆爛仆都要仆去美國打黑工啦

拎啲國際城市同啲發展中城市比

紐約 多倫多咪一樣咁急 啲人一樣咪要儲錢買樓

你去非州可以仲平 啲土著冇錢嘅概念呀

咁都帶得吹捧

同樣道理
香港好就唔會咁多人移民
墨西哥真係不了
條女講野有口音 真香港人?

做非法野撈偏就啱嘅

其實大把東南亞既富豪都係華人移民過去先發到達
尤其你地口中既垃圾國菲律賓 當中富豪都係華人移民
過去撈到幾十億美金身家
你個宏觀都真係幾宏觀

做非法野撈偏就啱嘅

某英資當年係中國賣鴉片起家
去d窮撚國家易發圍
香港就一般人已經好難 所以佢個決定無咩問題
香港人就係太無冒險精神 永遠唔肯走出去
相反支那狗台狗好鐘意去第三世界做生意

只係我唔太鐘意佢嫁錢嫁支那狗啫
佢去美國你地咪又話佢含洋腸
佢去美國你地咪又話佢含洋腸

喺呢度真係睇慣哂。去美國歐洲就話人含洋腸,去中東非洲墨西哥就話狗也不屌正廢柴。如果自己地方係好,有無咁多人想離鄉別井呀?
墨西哥根本冇你地想像中咁差 某d遍遠地區差唔代表全個國家都係咁 隨時墨西哥城既居住環境好過香港都唔出奇
https://youtu.be/fm7UTsXJNfw

香港到左廿一世紀仲有一大堆人居住喺依d環境咁惡劣既地方 同第三世界根本完全冇分別 到底香港人有咩資格笑鳩人地? 隨時人地老墨黎到香港見到你地班港燦住喺d咁既狗竇都嚇左一跳

樓上咁多人覺得無問題
點解仲唔快d移民過去做大爺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞