香港人骨子𥚃 就是中國人

99 回覆
75 Like 70 Dislike
岩岩搭地鐵 有位支那女士讓座比個雙眼仲炯炯有神既港伯 個阿伯多謝都冇句 粒聲唔出好似應份咁 睇佢個樣似係投訴做乜唔早d識趣讓比我 之後到站有空位 件港叔指手劃腳吩咐佢同行既人坐 好似出左聲d位就係佢地咁

根本应该立法要香港人让座比我们中国人
On9 原乜居民 所謂原居民咪又係只不過早幾百年到香港

早到一個地方就可以對其他人唔公平?

遲早啲新移民同翻你地講

呢個世界無公平。

回應翻先 人地早幾百年落左嚟 你地班蝗落嚟搶嘢 仲大聲夾惡。 同現㗎新移民有分別?一係您就咪撚屌新移民

咁個政策嘅原意係俾你起屋
如果你唔係起屋拎地賣俾人
點解仲要保留

其實大把人想起。無地

遲早啲新移民同翻你地講

呢個世界無公平。

回應翻先 人地早幾百年落左嚟 你地班蝗落嚟搶嘢 仲大聲夾惡。 同現㗎新移民有分別?一係您就咪撚屌新移民

有冇公平同應唔應該有丁權係兩個概念

共產過共產。
落嚟搶撚哂人地福利 同中國人現㗎有咩分別?
最本土個班原居民 竟然無個舊移民蝗鐘意
難怪要勾結

依個世界唔係冇公平, 而係公平唔會天跌落嚟.

你自己都識講丁權係個唔公平嘅制度, 你又走去捍衛佢, 純粹因為佢地走啲到, 咁奇怪?

現㗎香港人想搶人嘢wo 我地搶原居民地。仲要搶福利?
同中共搶香港有咩分別
岩岩搭地鐵 有位支那女士讓座比個雙眼仲炯炯有神既港伯 個阿伯多謝都冇句 粒聲唔出好似應份咁 睇佢個樣似係投訴做乜唔早d識趣讓比我 之後到站有空位 件港叔指手劃腳吩咐佢同行既人坐 好似出左聲d位就係佢地咁

根本香港再唔係十年前咁。同支那國咪又係差不多
塞車嗰度邊有人鬧窮人唔可以揸私家車
係話所有人都唔應該揸私家車

更加離譜?子華魚蛋論真係完美演繹香港人心態
正一垃圾
塞車嗰度邊有人鬧窮人唔可以揸私家車
係話所有人都唔應該揸私家車

更加離譜?子華魚蛋論真係完美演繹香港人心態
正一垃圾

咁關魚蛋咩事
塞車好多時都係由私家車引起
每日屯門公路44%嘅車輛都係私家車
更何況三架私家車大約12米
相等於1架巴士嘅長度
到底係邊樣嘢佔用緊路面資源多啲呢?
仲有大把國家都限制私家車增長
好似新加坡
唔通又話人哋魚蛋論咩
而家香港有好多支那人走落黎住就真

遲早啲新移民同翻你地講

呢個世界無公平。

共產過共產。
難怪要勾結

你自己都識講丁權係個唔公平嘅制度, 你又走去捍衛佢, 純粹因為佢地走啲到, 咁奇怪?

同中共搶香港有咩分別

每個政策調整, 都會有既得利益者捐失, 如果調整政策就係搶, 咁所有政策都應該千年不變咁維持落去.

反貪污又係搶走警察嘅利益, 設立保障勞工法律又係搶走商家嘅利益, 咁你覺得係咪應該取消icac先叫撥亂反正?
大部份意外搞到塞車,果兩件契弟司機都冇事,好難關心佢地傷勢

遲早啲新移民同翻你地講

呢個世界無公平。

共產過共產。
難怪要勾結

同中共搶香港有咩分別

每個政策調整, 都會有既得利益者捐失, 如果調整政策就係搶, 咁所有政策都應該千年不變咁維持落去.

反貪污又係搶走警察嘅利益, 設立保障勞工法律又係搶走商家嘅利益, 咁你覺得係咪應該取消icac先叫撥亂反正?

又係共產說話 咁新移民落嚟都無辦法。係要有利益者損失。

都唔係叫人死全家呀?

呢個世界無公平。

共產過共產。
難怪要勾結

同中共搶香港有咩分別

你搞錯咗喇, 用你套邏輯, 你應該係話唔俾新移民嚟即係搶走人團聚嘅權利, 應該keep住好似而家每日150乜都唔好變先係.
最唔中意人 憎人富貴

都唔係叫人死全家呀?

冇計 比蝗國最垃圾果批人落黎住之後
大家同理心 互相體諒既美德冇曬
短短十年屌你老母

共產過共產。
難怪要勾結

同中共搶香港有咩分別

你搞錯咗喇, 用你套邏輯, 你應該係話唔俾新移民嚟即係搶走人團聚嘅權利, 應該keep住好似而家每日150乜都唔好變先係.

我套嘅講法就係 香港人搶原居民地 福利
就等同中國人人搶香港人
就係咁簡單 咪9up.
最唔中意人 憎人富貴

香港人即垃圾。
兩個Post都沉 開時事台試下

自私自利 共產過共產 。

交通塞車Post 一大班人屌窮人揸車 阻交通 撞車叫人死全家。
都痴撚線 人地想撞車?唔關心受傷者都算 只關心自己幾時翻到去?
窮人揾到小小錢 養得起㗎車 又屌佢地阻交通。而唔係諗下問題根本? 交通規劃呢?考車制度? 政府實施?

響喉Post 更加厲害 一大堆 有錢揸跑車就可以嘈嘅概念 mk仔h車就錯哂 利申 我唔贊成仼何人改車

再嚟今日丁權post 真係忍無可忍 人地原住民早幾百年落嚟捱 個陣咁撚艱苦 又英又日嘅洗禮 到現㗎好景小小 又葡萄人 人地都未撚怪啲舊移民蝗 。真係笑撚死
自己人唔撐自己人 學人搞分化
香港配有民主?

自打嘴巴

樓主係五毛
兩個Post都沉 開時事台試下

自私自利 共產過共產 。

交通塞車Post 一大班人屌窮人揸車 阻交通 撞車叫人死全家。
都痴撚線 人地想撞車?唔關心受傷者都算 只關心自己幾時翻到去?
窮人揾到小小錢 養得起㗎車 又屌佢地阻交通。而唔係諗下問題根本? 交通規劃呢?考車制度? 政府實施?

響喉Post 更加厲害 一大堆 有錢揸跑車就可以嘈嘅概念 mk仔h車就錯哂 利申 我唔贊成仼何人改車

再嚟今日丁權post 真係忍無可忍 人地原住民早幾百年落嚟捱 個陣咁撚艱苦 又英又日嘅洗禮 到現㗎好景小小 又葡萄人 人地都未撚怪啲舊移民蝗 。真係笑撚死
自己人唔撐自己人 學人搞分化
香港配有民主?

自打嘴巴

唔明

樓主係五毛

點睇得出呢
香港人骨子里就是英国人
必须取缔🇨🇳🇨🇳🇨🇳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞