有無成人自學鋼琴係學到有啲成績

134 回覆
7 Like 1 Dislike
留名
不如搵個人教你慳好多時間,呢啲錢係要洗的。
我都想學,但搵人教真係好貴

因為我份工係輪更 好難就時間
開個技能交換post 睇下有冇人幫到你

用錯方法學仲浪費時間。你可以搵個可以就你時間的老師家嘛!同埋唔算太貴,初學120蚊半個鐘都得。

用錯方法學仲浪費時間。你可以搵個可以就你時間的老師家嘛!同埋唔算太貴,初學120蚊半個鐘都得。

我都明嘅 不過最基本果啲野諗住自己了解同學左先 廢事浪費幾堂時間黎學啲音符阿果類
自學一星期 順彈 簡易版童話
如果成績係睇到譜,彈到出嚟的話,咁唔難。但如果講考級,彈古典,自學一定唔得。因為學古典想學得好,後期唔止彈,仲要睇書,聽好多歌。一個月係非常短。

點自學?求解,我自己試過玩一陣但唔掂
細佬今年25歲 自學左1個月左右 但感覺進步得極慢 特別係雙手一齊彈果陣 直頭成個智障咁 有無巴打講下可以點克服 同有無巴打成功案例係0音樂底子自學到可以考級架

支持樓主,想知你買左咩琴?我都想自學
巴打,我同你既境況差唔多
23 都係自學
一開始睇簡譜速成
識彈半首夢中的婚禮
如果成績係睇到譜,彈到出嚟的話,咁唔難。但如果講考級,彈古典,自學一定唔得。因為學古典想學得好,後期唔止彈,仲要睇書,聽好多歌。一個月係非常短。

我係打算玩一世 唔急但會氣餒
細佬今年25歲 自學左1個月左右 但感覺進步得極慢 特別係雙手一齊彈果陣 直頭成個智障咁 有無巴打講下可以點克服 同有無巴打成功案例係0音樂底子自學到可以考級架

支持樓主,想知你買左咩琴?我都想自學

YAMAHA嘅電子琴 3000蚊樓下但我買錯左 我果隻唔係仿鋼琴鍵 應該會好快換
23 都係自學
一開始睇簡譜速成
識彈半首夢中的婚禮

雙手一齊彈都得 ?我卡呢樣卡到嘔

點自學?求解,我自己試過玩一陣但唔掂

比d心機 我係咁彈
你首先搞清楚左右手角色
左手chord 右手melody
咁chord呢 你唔一定要跟佢譜 可以就咁1 1
熟左再跟返果d 1351之類
23 都係自學
一開始睇簡譜速成
識彈半首夢中的婚禮

夢中的婚禮 我彈c key
所以會比原key易上手
而依首歌大部分都係
右手彈兩下
左手就彈一下
熟左個模式就會冇咁難
23 都係自學
一開始睇簡譜速成
識彈半首夢中的婚禮

夢中的婚禮 我彈c key
所以會比原key易上手
而依首歌大部分都係
右手彈兩下
左手就彈一下
熟左個模式就會冇咁難

夢中的婚禮原本係G minor
請問點樣可以轉做major咁彈
請指教
其實你係咪想講A minor
其實數住拍子好自然可以彈到 加油

仲堅持緊1日最少1個鐘
冇音樂底,唔識睇音符,淨係上YouTube睇教學,識彈river flows in you 由0變識玩呢首歌兩個星期左右,然後一個月已經手腳並用
冇音樂底,唔識睇音符,淨係上YouTube睇教學,識彈river flows in you 由0變識玩呢首歌兩個星期左右,然後一個月已經手腳並用

巴打幾多歲

巴打幾多歲

21,日頭返工夜晚返學

利申:撈地盤有泥水牌

巴打幾多歲

21,日頭返工夜晚返學

利申:撈地盤有泥水牌

唔知關唔關事,母親成個家族,係真係成個家族,個個都識玩音樂,係即慶jazz個隻,好撚 母親點解可以咁撚型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞