★J慧中時間又到了!(4)

1001 回覆
9 Like 19 Dislike

老貓轉行送外賣ok?

Ready
waiting..........
ready

老貓轉行送外賣ok?

老點點睇700表現

老貓能有幾多愁,沒買騰訊沒買樓
no her
老點點睇700表現

滕爆soon
冇圖,散水

日日都冇,牙中唔係比老貓燈到炒魷呀?
老貓喺手機台撈唔掂就轉攻財經台
Ready
22歲浸過鹹水揸巴士 「開心到唔想放工」

巴士迷夢想成真 打風開工樂在其中
上班經常都要開早,凌晨四時就要起床,他都不視為苦差,「日日都很開心,凌晨五時報到,我通常四時半就回到車廠,心都去了工作上,簡直不願收工。最難忘是沒有想過我在9月入職,也會遇上打風上班,百多個車長在車廠一起候命,等落波開工,大家有傾有講像一家人般。外人可能覺得辛苦,但我樂在其中。」然而,Cedric認為巴士司機不算是很受尊重的行業,「很多人都會尊敬飛機師,其實我覺得車長地位不比機師低,甚至更辛苦更偉大,每日一早起身開工,就是為了送大家返工返學,有時都覺得自己很卑微,只期待乘客會上車對我說聲早晨或打個招呼,已夠我開心一日。」

https://hk.lifestyle.appledaily.com/lifestyle/realtime/article/20171122/57482700

老貓點睇
Ready

阿中失蹤多日了

Ready

阿中失蹤多日了

都唔知係咪比貓哥燈到雪藏
Ready

阿中失蹤多日了

黑氣石阻人搵食
Ready

阿中失蹤多日了

黑氣石阻人搵食

牙中唔憂喇
有錢女
ready

上班經常都要開早,凌晨四時就要起床,他都不視為苦差,「日日都很開心,凌晨五時報到,我通常四時半就回到車廠,心都去了工作上,簡直不願收工。最難忘是沒有想過我在9月入職,也會遇上打風上班,百多個車長在車廠一起候命,等落波開工,大家有傾有講像一家人般。外人可能覺得辛苦,但我樂在其中。」然而,Cedric認為巴士司機不算是很受尊重的行業,「很多人都會尊敬飛機師,其實我覺得車長地位不比機師低,甚至更辛苦更偉大,每日一早起身開工,就是為了送大家返工返學,有時都覺得自己很卑微,只期待乘客會上車對我說聲早晨或打個招呼,已夠我開心一日。」

https://hk.lifestyle.appledaily.com/lifestyle/realtime/article/20171122/57482700

老貓點睇

巴膠
11年無假期換來…富臨酒樓女工被當兼職 遭拖欠$8.8萬
https://lihkg.com/thread/476498/page/1?ref=ios

老貓點睇

巴膠

敬業精神真漢子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞