[考古圍爐] SonyEricsson 打J區

113 回覆
43 Like 1 Dislike

我都記得呢部呀 上面啲突字好得意
當年儲左好耐錢先買到呢部
個人黎講超鍾意 覺得好鬼靚

其實我當年都係睇中呢部先
但見search下先知佢出咗k810 諗住有新用新
跟住又話就出k850 睇圖靚到dum一聲
一出就二話不說買咗了
K770i, 繼 K750i第二部手機
SE D燈同鏡頭蓋真係冇得頂

https://youtu.be/RmlSzDcbZWY
K810i
w900i
單手轉MON
K770i, 繼 K750i第二部手機
SE D燈同鏡頭蓋真係冇得頂

https://youtu.be/RmlSzDcbZWY

唔記得邊部 淨係記得王力宏賣廣告 好似係可以插兩條headphone一齊聽 仲記得廣告首歌係不完整的旋律

W910?
最爆炸性緊係省招牌作 T610

呢個外型好似樸素啲 可唔可以講下有咩特別

呢部係第一部SE手機
仲要係第一部內置相機嘅電話

原來係咁 係咪joystick都係佢出先

我第一部電話都係呢部 之後轉左W800i,仲有K700i

當年SE真係堅型

k660i個設計冇得輸
當年壞左粒cut線掣先換機

講起壞電話 以前覺得SonyEricsson嘅CS Center都靚啲
SONY將會戰勝歸來
W800 + k850

其實我當年都係睇中呢部先
但見search下先知佢出咗k810 諗住有新用新
跟住又話就出k850 睇圖靚到dum一聲
一出就二話不說買咗了

其實K850都好正
無奈當時小弟買左呢部K800i之後已經山窮水盡
有一排都唔使換機住
同埋仲記得當年K800i出個陣係同nokia呢部n73鬥撼

btw而家睇返以前D電話真係厚到仆街
Xperia S
但冇後繼機 條bar真心型

用落就知部機伏到爆

Sony機黃時代

嗰時cyber shot 好hit
最爆炸性緊係省招牌作 T610

呢個外型好似樸素啲 可唔可以講下有咩特別

呢部係第一部SE手機
仲要係第一部內置相機嘅電話

原來係咁 係咪joystick都係佢出先

一定係佢
唔記得邊部 淨係記得王力宏賣廣告 好似係可以插兩條headphone一齊聽 仲記得廣告首歌係不完整的旋律

W910?

冇錯

w705
arc s

呢個同W595有異曲同工之妙 推開有驚喜
我都鐘意呢款多啲 鐘意啲機起角

智能電話始終難啲發揮

我部粉紅色w705仲係屋企收藏緊
因為好有紀念價值
SE 開頭d 3G 機好樣衰

Z1010
Z750

屋企仲有部
s700i一出就忍唔到即買, 後期w900i都冇咁靚.
好似仲有部p810i又係當年屈機作(我覺得)
5630xm 紅黑設計 又薄又型
仲要係smartphone 黎
當年w705壞咗之後買咗部同佢好似樣嘅hazel j20i 價錢仲平一截
仲未有人講三大機
W550i , w900i , w800i

當年900i最貴,就買左550i
但特色係播歌大聲,同moon頂有兩粒掣玩蟲蟲大戰
部機而家仲係屋企
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞